AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Hedidarts wint overtuigend van Elburger Bulls 2

Donderdag 30 oktober 2003
Hedidarts wint overtuigend van Elburger Bulls 2
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dat Hedidarts net een maatje te groot is voor Elburger Bulls 2 werd gisteren bewezen in Het Koetshuis. Hedidarts won de thuiswedstrijd met 8-1 (21-4 legs).

Teun en Wilco waren er niet bij en werden vervangen door Richard (winnaar Hedi 501 Throphy) en Joep.

Singles
Jeroen mocht van start gaan in de singles en vooral door de snelle checks was het al snel beslist: hij won met 3-0 in legs. Daarna was het aan Joep en ook hij won gemakkelijk met 3-0. Vervolgens mocht Ilja uitkomen voor Hedidarts en ondanks een 1-1 gelijkstand in legs pakt hij gemakkelijk, maar ietwat geholpen door het geluk, de winst met 3-1.

Joost gooit goed in debuut
Richard Joost mocht als laatste maar ondanks dat dit zijn eerste wedstrijd was voor het Hedidarts-team laat hij zich niet van de wijs brengen. Zijn eerste worp was gelijk al goed voor 100 punten en dat zette dan ook direct de toon. Met o.a. 5 tripple 20’s pakt hij de eerste leg en ook de andere 2 waren geen probleem. Dit maakte zijn eerste partij een volle winstpartij die de totaalstand op 4-0 voor Hedidarts bracht (12-1 legs).

Dubbels
Jeroen en Ilja mochten starten in de dubbels en wonnen met 2-0 van de 2 ‘Elburger Bulls’. Hierna was het aan Joep en Richard om te laten zien dat Hedidarts hier aan de winnende hand was - ze wonnen feilloos met 2-0 in legs.

Richard en Jeroen waren de volgende twee die het zouden moeten laten zien maar verloren geheel onverwacht. Zeer zeker niet onterecht want er werd niet goed gegooid door Hedidarts en dit zorgde ervoor dat de Elburger Bulls deze partij nog wél won en wel met 2-1. Joep en Ilja mochten als laatste gooien voor de dubbels en wonnen deze partij overtuigend met 2-0.

De Bierronde
Ondanks dat al bepaald was wie de wedstrijd gewonnen had werd er, zoals altijd, een bierronde gegooid. Met 701-games (best of 3) moest bepaald worden wie het rondje voor de tegenpartij moest betalen.
Ondanks slechte worpen van het thuisteam werd een achterstand ingehaald en werd getoond dat het uitgooien in ieder geval nog wel goed ging in de bierronde. Met deze 1-0 stond Hedidarts niets meer in de weg om ook de laatste leg te pakken en werd tevens de bierronde gewonnen, met 2-0.

Eindstand: 8-1 voor Hedidarts (21-4 legs).

De volgende wedstrijd (uit) is op woensdag 5 november tegen DVN 2.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling darten, Jeroen Braak

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Darts
HediBouw HediBouw
Bouwen in Agrarisch, utiliteit en woningen
Noorderbaan 38
8256 PR
Biddinghuizen
T 0321-331649
F 0321-332204
E info@hedibouw.nl
W http://www.hedibouw.nl/
HediBouw
HediBouw
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top