Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Themadag Flevogezond

Dinsdag 2 december 2003
Themadag Flevogezond
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op donderdag 4 december organiseren de Provincie Flevoland en de Hulpverleningsdienst Flevoland wederom de jaarlijkse Themadag Flevogezond.

Tijdens deze themadag staat een onderwerp centraal dat direct te maken heeft met gezondheid, welzijn en zorg. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Toegankelijkheid van informatie’.

Toegankelijkheid is een belangrijk onderwerp in het Europees Jaar van mensen met een handicap 2003. Bij het onderwerp toegankelijkheid kan men denken aan de fysieke toegankelijkheid van openbare gebouwen of recreatieve voorzieningen. Maar van even groot belang is de toegankelijkheid van informatie. Veel organisaties bieden informatie aan via een loket, de telefoon of via het internet. Desondanks is de ervaring dat de informatievoorziening onduidelijk en versnipperd is. Dit is zeker het geval voor mensen die afhankelijk zijn van zorg of andere vormen van dienstverlening.

Tijdens de Themadag Flevogezond wordt stil gestaan bij de vraag aan welke informatie eigenlijk behoefte is en op welke wijze deze moet worden aangeboden. Goede overdracht van informatie is belangrijk in het contact tussen zorgvrager en zorgaanbieder. Uiteraard geldt toegankelijkheid van informatie niet alleen in de zorg. Ook ten aanzien van onderwijs, arbeid en vrije tijd is de juiste, eenvoudig te bereiken, informatie noodzakelijk voor mensen met én zonder beperking.

Tijdens het ochtendprogramma gaat een aantal sprekers in op de ervaringen van mensen met een beperking en de mate van toegankelijkheid van informatie. ’s Middags worden de deelnemers aan de Themadag Flevogezond uitgenodigd om in workshops oplossingen voor knelpunten te benoemen en aanbevelingen te formuleren voor de toekomst. Na afloop van de Themadag Flevogezond reikt gedeputeerde Bos aansluitend de “Gezond is Flevolands Toekomst” (GIFT) prijs 2003 uit.

Provincie Flevoland en Hulpverleningsdienst Flevoland organiseren deze themadag in samenwerking met TriAde, De Contour, MEE Flevoland en ZorgGebruikersBundeling (ZGB) Flevoland. Mensen met een beperking, zorgvragers, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, bestuurders, politici en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst op 4 december in het Provinciehuis te Lelystad. De toegang is gratis. Voor deelname en nadere informatie kunt u zich melden tot het secretariaat van de afdeling Sociale Planvorming van de Provincie Flevoland (0320 – 265 528).

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top