Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Recreatie legt druk op Veluws verkeer

Dinsdag 9 december 2003

BIDDINGHUIZEN - Recreatie in Flevoland, waaronder het pretpark Six Flags en het toekomstige bungalowpark Ellerhaven, zorgen voor een grote druk op het verkeer op de N309 tussen Flevoland, Elburg, 't Harde en Epe.

Dat blijkt uit het Verkeers- en Vervoersplan Noordwest-Veluwe, waarin wordt aangegeven dat ingrijpen noodzakelijk is, anders zal de weg in 2010 volkomen dichtzitten. Nieuwe rondwegen en routes tussen de A50 (afslag Epe), A28 (afslag 't Harde) en Elburg/Flevoland zijn uitgetekend om de bereikbaarheid in de toekomst te waarborgen.

19.000
Iedere dag komen er nu al 19.000 voertuigen door 't Harde om Elburg of Flevoland via de N309 te bereiken. Voor de leefbaarheid van 't Harde zouden er dagelijks maximaal tussen de 5.000 en 10.000 voertuigen mogen passeren. Niet alleen de toename van het aantal auto's is hier de oorzaak van - ook de uitbreidingen van Six Flags en het toekomstige Ellerhaven dragen hieraan bij.

Via de N50
Onderzocht moet nog worden of nieuwe wegen passen in natuur en landschap, onder meer door een Milieu-Effect-Rapportage op te stellen. Eén van de raadsleden stelt voor de N309 te ontlasten door het verkeer naar Flevoland via de nieuwe N50 bij Kampen te leiden. Anderen twijfelen hieraan, omdat mensen niet bereid zouden zijn om te rijden, al schijnt het verschil in reistijd slechts 5 minuten te zijn wanneer de route Epe-Elburg gerekend wordt.

Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ellerhaven
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Verkeer
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.9 °C
  • 0.6 mm
  • 20.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top