Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Mystery Land slaat terug

Woensdag 13 juni 2001

BIDDINGHUIZEN - door Jorinde Benner, Haagse Courant

Bastian, Acid Junkies, Junkie XL, Armin van Buuren en Laidback Luke. Dat de beste dance uit Nederland komt, bewijst de programmering van de achtste editie van Mystery Land, komend weekend op het terrein van Six Flags Holland.

Het grootste dancefestival is het met 50.000 bezoekers zeker niet, wel het oudste. Maar ondanks zware concurrentie van het nog altijd stijgende aantal dancefestivals als Dance Valley, houdt Mystery Land zich aardig staande.
Waar het in 1993 begon als het eerste dancefestival in Nederland (met 15.000 bezoekers), kreeg het vanaf 1995 een paar flinke tegenslagen te incasseren.
Zo ging het festival in 1995 helemaal niet door en werd het vanaf 1996 van een driedaags fenomeen, gereduceerd tot een dag.
Maar Mystery Land slaat terug. De organisatie verzekert dat het festival volgend jaar als vanouds weer drie dagen zal duren. Een stap in die richting wordt dit jaar al gemaakt, door het evenement te organiseren op het terrein van Six Flags Holland in Biddinghuizen, tevens de thuisbasis van het driedaagse popfestival Lowlands. Ook begint het festival eerder dan in voorgaande jaren, om 14.00 uur.

"Dance heeft zich de afgelopen jaren dermate sterk ontwikkkeld dat een groter en beter bereikbaar terrein noodzakelijk is geworden om aan alle wensen van de danceliefhebber te kunnen voldoen", verklaart organisator ID & T. Want zelfs het recreatieterrein in Bussloo, waar Mystery Land drie jaar lang plaatsvond, kon niet meer tegen de groeiende stroom bezoekers op.
De verplaatsing naar Biddinghuizen betekent de vijfde verhuizing van het festival. Na de eerste editie op het Midland Circuit in Lelystad in 1993, trok het festival eerst nog langs onder andere de Maasvlakte in Rotterdam en de vliegbasis Eindhoven, voordat het uiteindelijk in Bussloo zijn thuisbasis gevonden leek te hebben.
Het huidige terrein in Biddinghuizen geeft Mystery Land echter een extra dimensie. Met een speciaal kaartje voor het festival, kunnen bezoekers tevens het rollercoasterpark binnen. Vanaf 18.00 uur gaat Six Flages speciaal open voor bezoekers van Mystery Land.
Zeven festivaltenten moeten de bezoekers behoeden voor eventueel slecht weer.
Daarnaast is er een main stage in de openlucht en draaien dj’s als Quinten de Rosario en Miss Bunty op de zogenaamde ‘Love Beach’.
Nieuw dit jaar is een progressive-tent, waarmee er dit jaar in totaal acht dance-stijlen zijn vertegenwoordigd.
De tenten dragen namen uit Grieke cultuur. De main stage is Colosseum genoemd, waar Safri Duo het festival opent en dj Jean de boel afsluit. Verder zijn er optredens te zien van onder anderen Bastian en Junkie XL. In de tenten zijn nog altijd voornamelijk acts van Nederlandse bodem te zien, onder wie de Acid Junkies, dj Jurgen, Armin van Buuren, Joost van Bellen en -onontkoombaar op het oudste dancefestival van Nederland- Gizmo & The Darkraver.

SIX FLAGS HOLLAND
Mystery Land, dance-festival. Op zaterdag 16 juni, van 14.00 tot 6.00 uur.
Voor programmering zie www.mysteryland.nl.

Bron: Haagse Courant, 13 juni 2001


nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.8 °C
  • 0.4 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top