Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Huiskamerconcert boven verwachting

Dinsdag 13 januari 2004
Huiskamerconcert boven verwachting
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zondag werd in Het Colombinehuis een 'huiskamerconcert' gegeven, dat werd bezocht door meer dan 100 belangstellenden.

Sinds enkele jaren werden in de woonkamer bij de familie van Veelen huiskamerconcerten gehouden. De belangstelling hiervoor groeide zo veel, dat moest worden uitgeweken naar een grotere locatie, aldus opperstalmeester P.H. Ankersmit.

Benefietconcert
Het idee werd toen geboren om in samenwerking met het Colombinehuis dit huiskamercocert te organiseren als benefietconcert. Het concert zou om 15.00 uur beginnen maar de belangstelling was zo groot dat er overal stoelen weggehaald werden om alle belangstellenden een zitplaats te geven.Flevoland als smeltkroes
Voor de pauze traden achtereenvolgens op mevr. Van Veelen die de zang van mevr. Heller begeleidde op piano, gevolgd door dokter Van den Braak die op de piano improvisaties speelde van klassieke meesters.
Het geheel werd afgesloten door mevrouw Ankersmit die een gedicht voordroeg uit eigen werk over een droom. Flevoland als smeltkroes van vele inwoners met hun taal en culturen.

Harp en Jazz
Na de pauze kreeg het concert een vervolg met Martine Dubois, die op de harp speelde en zich zelf begeleidde. Ze deed dit zeer verdienstelijk - vooral het 4e deel van een harpconcert van Hayden.


Dubois op Harp


Het geheel werd afgesloten door de band "BERT" die op een ontspannende manier de zaal helemaal meekreeg.

De organisatie van het concert en de aanwezigen vonden dit beide een uitstekende manier om het Colombinehuis in de belangstelling te brengen.


BERT sloot de middag af


Tweede concert
De organisatie houdt op 15 februari een tweede benefietconcert in het Colombinehuis, waarbij wordt gehoopt op net zoveel belangstelling. Ze deed een oproep aan alle belangstellenden om mensen die een muziekinstrument of zang beoefenen aan te sporen contact op te nemen met de organisatie (Piet Hein Ankersmit of mevr Van Veelen).

Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top