Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Akkoord randmeren

Zondag 17 juni 2001

BIDDINGHUIZEN - Dronten, negen andere gemeenten, het rijk, drie provincies en twee waterschappen bereiken donderdag een akkoord over de toekomst van de Veluwerandmeren.

Na vier jaar overleg met bewoners en gebruikers van het gebied, wordt een convenant ondertekend als startschot voor de uitvoering van het Inrichtingsplan Veluwerandmeren.

Het plan bevat 36 zeer uiteenlopende maatregelen, gericht op de verbetering van waterkwaliteit en natuurwaarden en op een impuls voor watersport en recreatie.

Na uitvoering ligt er een aaneengesloten fietsroute om de meren, vaart er een fietspont over het Veluwemeer en ligt er bij Biddinghuizen een boulevard.

Ook is er straks ruime zeilgelegenheid op het Wolderwijd en het Veluwemeer. Internationale zeilwedstrijden behoren dan tot de mogelijkheden.

Om de natuur te versterken, worden beekmondingen aan de Gelderse oever aangepakt. Er komen ondiepe zones met riet, waar snoeken hun eieren kunnen afzetten.

Het convenant wordt donderdag in het Dolfinarium in Harderwijk getekend. Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Monique de Vries houdt een openingstoespraak.

De bekende bioloog Midas Dekkers sluit de avond af. Hij geeft zijn altijd even eigenzinnige en humoristische mening over de plannen met de Veluwerandmeren.

Bron: Nieuws TV

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.6 °C
  • 0.0 mm
  • 24.5 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top