Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Ingezonden schrijven Groen Links

Dinsdag 17 februari 2004
Ingezonden schrijven Groen Links
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vorige week donderdag werd in de commissievergadering van de gemeenteraad de problematiek rondom de bibliotheken en De Meerpaal besproken.

Voor de voorzitter van GroenLinks was dit en de laatste ontwikkelingen reden om de pen ter hand te nemen in een opiniestuk op papier te zetten.

Mening
Dit stuk is vervolgens verstuurd naar BHZ-Net voor plaatsing. Voor de duidelijkheid gaat het hier niet om onze mening, maar om de mening van iemand anders, die dit via een ingezonden brief wil delen met de lezers van BHZ-Net.

Het Opiniestuk van Groen Links:

Alarmbellen gaan af voor politiek Dronten!

Het gaat niet goed in onze gemeente. Grote onrust in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Hoe zal het hier ooit verder moeten gaan. Enkele gedachten die bij me opkwamen na het bezoeken van de commissievergadering van de gemeenteraad van afgelopen donderdag. De inwoners van de gemeente maken zich terecht erg druk over de sluitingen van de bibliotheken in Swifterbant en Biddinghuizen. Zeer velen staan sceptisch tegenover het bouwen van de Meerpaal en de grote uitbreidingsplannen in alle drie de winkelcentra van de gemeente. Iedereen spreekt er over en is er druk mee. Verwijten over en weer, gevoed door een politiek debat waar je het schaamrood van op de kaken krijgt.
En dat terwijl politiek Dronten de mond vol heeft van zaken als: open communiceren met burgers, transparantie in besluitvorming, luisteren naar wat leeft, de Meerpaal terug geven aan de burgers en ga zo maar door. Steeds maar weer die zogenaamde heldere woorden met steeds maar weer het tegenovergestelde resultaat. Onduidelijkheid en een alsmaar groeiende morrende club inwoners van deze gemeente.

Schertsvertoning
En nog steeds vragen we ons zelf af waarom mensen niet meer betrokken zijn bij de politiek.
Neem nou de commissievergadering van donderdag 12 februari. Een schertsvertoning van een zeldzaam hoog niveau. Toptheater in het gemeentehuis! Hebben we die theaterfunctie in de Meerpaal nog wel nodig? De raadszaal in het gemeentehuis biedt toch theater genoeg? Neem VVD wethouder Holthuis. De beste man gaf een schitterende vertolking van het lied ‘mijn naam is haas’. De monden van zowel commissieleden als ook van de mensen op de publieke tribune vielen vaker en wijder open dan de mond van holle bolle Gijs in de Efteling. En dat allemaal vanwege een uiterst vaag geschreven memo van het College over de stand van zaken aangaande het Meerpaalproject. Iedereen had andere dingen gelezen dan wat het College had geschreven. Holthuis gaf zelfs de pers er van langs door te zeggen dat zij het verkeerd had uitgelegd. Dat vele commissieleden en mensen op de tribune morden over Holthuis woorden viel de beste man zelf blijkbaar niet op. Nee het lag echt niet aan hem en zijn College! Het stuk was nl. helder, helder in zijn ogen en in de ogen van zijn collega wethouders van VVD, CDA en PvdA. Tja.

Waarachtigheid
Grote zorgen maak ik me en die wil ik graag met u delen. Wie lukt het nu eens echt om waarachtig te zijn in de politiek? Waarom dat gedraai om zaken heen? Waarom die in de weg staande ego’s? Waarom niet gewoon erkennen wat er echt aan de hand is, gewoon erkennen dat wellicht de zaak uit de hand loopt en mensen mee laten denken in oplossingen van ontstane problemen. Waarom altijd ontkennen, woorden en zinnen gebruiken waar geen mens in eerste instantie van snapt wat ze betekenen. Waarom posities als macht beschouwen en er vervolgens krampachtig mee om gaan? Waarom nemen mensen niet gewoon hun verantwoordelijkheid en gaan ze eens doen wat ze zeggen dat ze zullen doen? Kijk naar principes die Ghandi en Mandela gebruikten; samengaan, allen hetzelfde doel voor ogen hebben en houden en daar naar handelen, leiderschap weggeven en alleen in waarachtigheid leven.


Wij/zij
Ik vrees echter het ergste. Zolang vertoningen als die van afgelopen donderdag plaatsvinden en men de dag erna gewoon weer verder gaat tot de orde van de dag, zal er niet veel veranderen. De inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant zullen zich in ieder geval niet betrokkener gaan voelen bij de politiek. Het wij/zij denken zal hoogtij vieren. Volgens mij een zeer waarschijnlijke toekomst voor deze gemeente. Het lijkt wel alsof we leven in een tijd waarin iemand een rookmachine aangezet heeft en iedereen daarna zegt dat het zo´n lekker helder weertje is.
Ben ik de enige die het rookalarm af hoort gaan?

Gert Talens
Voorzitter GroenLinks afdeling Dronten


Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.0 °C
  • 0.0 mm
  • 21.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top