Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

2e benefietconcert groot succes

Donderdag 19 februari 2004
2e benefietconcert groot succes
Foto: Colombinehuis

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zondag werd in Het Colombinehuis het tweede benefietconcert gehouden - een concert dat is ontstaan uit de huiskamer-concerten bij Van Vellen.

Kwamen er op het 1e concert 120 bezoekers, nu waren er in de voorverkoop al 150 kaarten verkocht. De sfeer was huiselijk en warm.

Muisjes
Omdat de kok van het Colombinehuis op vrijdag de 13e februari vader geworden was van een zoon, hebben alle bezoekers beschuit met muisjes gekregen.

Artiesten
De artiesten die pro deo optraden hadden er zin in. Ronnie Soeters (dwarsfluit) en Heleen van Els (piano) speelden vol overgave een sonate in F van H. Thornowitz en een van G. van J. Chr Pepusch. Riky Hoogveld oogstte met haar voordrachten veel succes, vooral 'Ode aan Flevoland' gaf veel herkenning.


Extra in het zonnetje
Peter de Bruin en Elly van Plateringe speelden de Hongaarse dansen 1 t/m 7 van Johannes Brahms. Zij brachten de humor die Brahms ongetwijfeld gehad moet hebben bij het componeren van deze Hongaarse dansen naar boven. Deze twee artiesten werden door Erie van Veelen nog eens extra in het zonnetje gezet. Zij zijn ooit begonnen met de kamerconcerten bij de familie van Veelen thuis, wat nu de kamerconcerten in het Colombinehuis zijn.

Uitsmijter
De uitsmijter van deze middag was de Offshore Jazzband: Paul van de Berg; banjo en bandleider, Willem van der Kolk; slagwerk, Hans Poelenjee; tuba en bas, Joost Kok; trombone en Nico van Dam; saxofoon en zang. Voor hen was het de eerste keer dat ze voor, zoals zij het zeggen, "luisterpubliek" optraden. Zij hebben het er goed vanaf gebracht.


Sinterklaas
Tussen de bedrijven door is er ook nog een cheque van 175 euro overhandigd door J19nu, resultaat van de Sinterklaas actie van de jongeren vereniging. Jongeren 19Nu voert overigens al meer dan 8 jaar actie voor het Colombinehuis.

Volgende in oktober
Voor de komende drie huiskamer concerten zijn de artiesten al vastgelegd. Het volgende concert staat gepland in de maand oktober.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net / Colombinehuis

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top