Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

College gevallen

Dinsdag 24 februari 2004

BIDDINGHUIZEN - Vanavond is bekend geworden dat het College van de gemeente Dronten in demissionaire status verder gaat en dus is gevallen.

Reden voor het vallen van het college, was de brief die de PvdA van maandag 23 februari jongstleden, waarin zij vroegen om een herverdeling van de portefeuilles.

Holthuis
Meer in het bijzonder werd gesteld dat de portefeuillehouder De Nieuwe Meerpaal (NMP), de heer Holthuis, zijn project over diende te dragen aan een ander lid van het college. Dit omdat de PvdA niet de overtuiging meer had dat de huidige wethouder de noodzakelijke regie nog in handen had.

Niet op ingaan
Het college ziet geen redenen aanwezig om op het verzoek van de PvdA in te gaan en handhaaft het vertrouwen in Holthuis op dit punt. Met deze stellingname, moet echter ook geconstateerd worden dat het nodige draagvlak van het college is weggevallen.

Ter beschikking
Daarom stellen de wethouders collectief hun portefeuilles ter beschikking en is zij per direfct demissionair. Met uitzondering van de VVD wethouders, mevrouw Haverkort en de heer Holthuis, zijn de overige wethouders bereid in afwachting van een nieuw te vormen college, de lopende zaken te behartigen. De VVD wethouders trekken zich met onmiddellijke ingang uit hun functie terug.

De burgemeester en de drie overige wethouders bezinnen zich op korte termijn over de wijze waarop de lopende zaken verder worden afgehandeld.

Redactie BHZ-Net / Persvoorlichting gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top