Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Veiligere wegen door bomenkap

Woensdag 25 februari 2004

BIDDINGHUIZEN - De provincie gaat de verkeersonveiligheid van bomen langs wegen aanpakken. Bomen zullen op minimaal 6 tot 10 meter uit de kant van de weg moeten komen te staan.

Bestaande wegbermen zijn vaak niet breed genoeg om de bomen op deze afstand te plaatsen. Bij hele waardevolle bomenrijen en bij te smalle wegbermen zullen maatregelen worden getroffen om de kans te verkleinen dat weggebruikers tegen bomen aanrijden.

Grotere kans
Jaarlijks vallen er slachtoffers onder weggebruikers die van de weg afraken en tegen een boom aanrijden. In Flevoland zijn op provinciale wegen jaarlijks gemiddeld twee doden en 17 ernstig gewonden te betreuren. Langs de provinciale wegen met bomen blijkt dat meer dan 50% te dicht op de weg staat. De kans dat mensen tegen een boom rijden is dan aanmerkelijk groter.

Kappen
De bomen moeten op wegen met een maximum snelheid van 80 km per uur op minimaal 6 meter uit de kant van het asfalt worden geplaatst. Op autowegen is dat op minimaal 10 meter De komende jaren zal dit zoveel mogelijk worden gerealiseerd: bestaande bomen die te dicht op de weg staan zullen worden gekapt en op grotere afstand worden nieuwe bomen ingeplant.

De provincie gaat dit jaar als eerste de gevaarlijkste wegen met bomen aanpakken. Hier zijn nog geen Biddinghuizer wegen in opgenomen.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top