Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Reacties Leefbaar, GL en CU

Woensdag 25 februari 2004

BIDDINGHUIZEN - Leefbaar Dronten, Groen Links en de Christenunie hebben hun reactie gegeven over de vervolgstappen na het vallen van het Dronter college.

GroenLinks en de ChristenUnie in Dronten nemen hun verantwoordelijkheid als zij worden gevraagd een nieuwe college van Burgemeester en Wethouders te vormen. Dat verklaren fractievoorzitters Cebus Korteweg (GL) en Siebe de Graaf (CU), nu het oude college van B&W van CDA, VVD en PvdA is gevallen.

Noch Korteweg noch De Graaf willen op voorhand zeggen wat ze eisen als onderhandelingen echt op hun weg komen.

Overigens meent de CU-voorman dat het CDA als grootste partij eerst om tafel moet met de 2e partij in grootte, Leefbaar Dronten, die nu in de oppositie zit.

Leefbaar Dronten
Er moet binnen 1 week een nieuw college van Burgemeester en Wethouders zitten in Dronten, desnoods een "zakencollege". Dat bepleit fractievoorzitter Auke Osinga van Leefbaar Dronten (LD).

De kwaliteit van bestuurders daarin is volgens LD belangrijker dan de partijen die zitting nemen, aldus Osinga, die overigens geen uitspraak doet over de samenstelling van een nieuw B&W. Wel constateert hij dat de VVD weinig zin zal hebben en niemand verder wil met de PvdA, die de val van het oude B&W veroorzaakte.

Een zakencollege moet volgens Osinga voorkomen dat de financiering van de nieuwe Meerpaal uit de hand loopt, waardoor volgens hem faillissement van de gemeente dreigt. Daarnaast vergen andere dossiers (bibliotheken, centra) een nieuw dorpsbestuur.

Twee jaar geleden, na de verkiezingen van 2002, stond LD met 1 been in het college. Volgens Osinga werd zijn partij toen gepasseerd door burgemeester Gresel bij een eerlijke verdeling van de portefeuilles over de wethouders.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Politiek
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top