Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Gema opent nieuw pand

Vrijdag 27 februari 2004
Gema opent nieuw pand
Foto: GEMA Apparatenbouw

BIDDINGHUIZEN - Gema apparatenbouw heeft vrijdagmiddag onder toeziend oog van wethouder Jan Westmaas een uitbreiding van het huidige bedrijfspand aan de Plantweg officieel geopend.

De hal is officieel in gebruik genomen door Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet.

Eind 1989 werd GEMA-Apparatenbouw opgericht en gevestigd in Biddinghuizen door Dhr. G. Bouw uit Nunspeet. Voor Biddinghuizen werd gekozen vanwege het feit dat de gemeente Dronten toen al druk bezig was om nieuwe bedrijven uit de regio zich te laten vestigen in de gemeente Dronten.


Dhr. van Hemmen neemt het pand in gebruik

Van Noorderbaan naar Noorderbaan
Na de start in 1990 in een pand aan de Noorderbaan 88 in Biddinghuizen groeide GEMA gestaag en werd in 1994 het nieuwbouwpand aan de Noorderbaan 11 in gebruik genomen maar ook hier groeide GEMA al snel weer uit zijn jasje, met name omdat GEMA orders binnenhaalde van gerenomeerde bedrijven, zoals o.a. Kanon Loading Equipment uit Zeewolde en Broshuis Special Trailerbouw uit Kampen.


Opening van het pand door wethouder Westmaas

De groei zette door, waardoor GEMA eind 1999 het huidige pand aan de Plantweg 32-34 betrok. Ook daar hield de groei niet op met als gevolg dat in 2001 een speciale afgesloten ruimte werd aangebouwd voor het lassen van compleet roestvrijstalen installaties en een montagehal.

Verdere groei
In de periode na 2001 haalde GEMA steeds meer orders binnen voor het vervaardigen van kolossale overladingssystemen voor olietankers en door de enorme hoeveelheid te vervaardigen multifunctionele container chassis bleek het huidig bedrijfspand alweer te klein.


Toespraak van Dhr. Van Hemmen

Uitbreiding
De totale uitbreiding van het pand, die is uitgevoerd door bouwbedrijf Hedi uit Biddinghuizen, omvat een nieuw kleed / waslokaal voor het personeel, een nieuwe kantine die plaats biedt aan minimaal 50 werknemers, een gesloten magazijn voor het ontvangen en opslaan van binnenkomende goederen en een nieuwe voorwerkhal.

In de voorwerkhal komt het ruwbouw staal aan bulk binnen, wat hier wordt afgekort, geknipt, geboord en eventueel gekant alvorens het verder de productie in gaat. Hierdoor ontstaat er binnen het gehele bedrijf meer ruimte, zodat er weer logistiek verantwoord geproduceerd kan worden, waarmee GEMA-Apparatenbouw BV de huidige aanvragen weer kan verwezenlijken.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net / GEMA Apparatenbouw

Fotoboeken:


actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top