Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa

Altobi maakt indruk

Dinsdag 6 april 2004
Altobi maakt indruk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag speelde Altobi het stuk: “Je ziet ’t of je ziet ’t niet”. Voor een uitverkochte zaal liet de toneelvereniging zien over veel kwaliteit te beschikken.

Onverwacht druk was het in de Voorhof waar zelfs in allerijl nog stoelen bijgeplaatst moesten worden om alle bezoekers te herbergen. Het blijspel in drie bedrijven handelde over Toon Zandman (gespeeld door Jan van Dieren) die door een kleine vergissing bij zijn laatste baan, zwaar onder stroom is komen te staan.

Voorspellen
Hierdoor blijkt hij in zijn slaap de toekomst te kunnen voorspellen. Een handige buurman (gespeeld door Fre Bouwkamp) denkt hier handig op in te kunnen spelen door seances te organiseren. Deze loopt echter uit de hand waardoor de magier Oeroe (gespeeld door Eelse Bies), middels teleportatie op het toneel verschijnt.

Hilarische momenten
Met name de sterke rol van Hein (gespeeld door Joh Habekotte) en de ondernemende geest van buurman Gerrit, zorgde voor flinke lachsalvo’s uit het publiek. Met het alleen uitlichten van deze spelers, worden de overige acteurs echter te kort gedaan. Het was goed te zien dat de spelers er een hoop energie in hadden gestoken, waardoor het stuk bijzonder goed uit de verf kwam.


De volledige club met van rechts naar links: Eelse Bies, Ingrid Geerdes, Mirjam Schuurhuis, Joh Habekotte, Ilse Gielleit, Ilse Straathof, Carla van Dijk (regie), Fre Bouwkamp, Elly van Daele, Jan van Dieren en Wilma Foppen (Souffleusse)

Bijzonder geslaagd
Al met al kon de vereniging terug zien op een bijzonder geslaagde avond, waarbij de entree en de georganiseerde loterij de nodige opbrengsten in het laatje brachten. Voorzitter Jan Schuurhuis was na afloop dan ook dik tevreden: ”Als je ziet hoe hard alle leden hiervoor hebben gewerkt - en dan bedoel ik niet alleen de mensen op het toneel, maar ook de mensen achter de schermen - dan is het voor iedereen een grote voldoening om voor zo’n uitverkochte zaal te spelen en dan ook nog eens een staande ovatie te krijgen.”

Wanneer Altobi haar volgende stuk opvoert, is nog niet bekend. Indien dit echter van hetzelfde kaliber is als het zaterdag opgevoerde stuk, moet de vereniging de uitvoeringen wellicht over meerdere avonden spreiden.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Altobi
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.2 °C
  • 0.0 mm
  • 20.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top