Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb

Open dag Zweefvliegclub Flevo

Dinsdag 4 mei 2004

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 15 mei 2004 staat het zweefvliegveld “Larserveld” op z’n kop. Vanaf 10.00 uur kan iedereen die meer wil weten over de zweefvliegsport terecht bij de vereniging aan de Mosselweg 10a te Biddinghuizen.

Naast rondleidingen en demonstraties bestaat de mogelijkheid om een kennismakingsvlucht te maken.

Zweefvliegen is een relatief onbekende sport. Er zijn zo’n 35 clubs en 4000 zweefvliegfanaten in Nederland. Hiervan vliegen er ± 75 bij zweefvliegclub Flevo. Deze club bestaat sinds 1981 en was eerst gehuisvest op vliegveld Lelystad maar kreeg halverwege jaren ’90 een eigen zweefvliegstrip aan de Mosselweg in Biddinghuizen. De leden komen uit alle windstreken van Nederland in de leeftijdscategorie 14 t/m 68 jaar. Elk weekend van maart t/m oktober wordt er gevlogen en verkennen de 7 clubvliegtuigen het Flevolandse luchtruim. Het is dan de sport om – zonder behulp van een motor – zo lang mogelijk te blijven zweven.

Hoe dit precies in z’n werk gaat is te zien op 15 mei aanstaande. Alles over thermiekbellen, startmethodes, vliegtuigconstructie en aerodynamica komt in de diverse rondleidingen aan bod en laten ervaren vliegers zien wat het verschil is tussen een lier- en een sleepstart en hoe je blijft zweven. Voor de speciale prijs van €20,- (normaal €25,-) is het ook mogelijk om als passagier mee te vliegen in een van de tweezitter-zweefvliegtuigen en zelf de sensatie van het zweefvliegen mee te maken.

De open dag sluit rond de klok van 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op http://www.zcflevo.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zweefvliegen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top