Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa

Aandeelhouders voor ijsbaan Dorhout Mees

Donderdag 6 mei 2004

BIDDINGHUIZEN - Aandeelhouders gaan een beslissend stempel drukken op de komst van de lange en landschappelijke kunstijsbaan bij Dorhout Mees in Biddinghuizen. Zij kunnen de bouw financieren en krijgen de zeggenschap.

Volgens de deze week gepresenteerde plannen is de bouw van deze multifunctionele baan in de herfst van 2006 klaar.

Aantrekkelijk
De 5 kilometer lange (ijs)baan wordt niet alleen een unieke attractie voor schaatsers en andere sporters, maar ook voor beleggers. De sporters krijgen vanaf het begin hun inbreng. Een combinatie van sporten maakt de aanleg zowel sportief als financieel aantrekkelijker.

Initiatief
Recreatie-ondernemer Henk Ketelaar van Dorhout Mees BV in Biddinghuizen, marathonschaatser Jan Maarten Heideman namen het initiatief voor dit project.

Toelichten
De Nieuwe IJstijd/FlevOnice BV. Projectleider Willem C. Angenent lichtte deze week hun plannen toe aan belangrijke mensen uit de schaatswereld, andere sportorganisaties en overheidsbestuurders, die enthousiast reageerden.

Uniek
De lange (ijs)baan kan gebruik maken van de faciliteiten bij Dorhout Mees in Biddinghuizen. Dit bedrijf combineert vergader- en verblijfsactiviteiten met een keur aan sportieve ontspanningsmogelijkheden, zoals golfbanen, kleiduivenschieten en adventure. Directeur Ketelaar toonde zijn gezelschap welke mogelijkheden hier liggen voor een superlange (ijs)baan, die 'uniek wordt in de wereld'.

Eigenaars
Voor de financiering van de ontwikkeling en aanleg wordt gewerkt met aandeelhouders. Zij worden de eigenaars en benoemen straks ook het bestuur (in de aanloopperiode bestaat de directie uit Dorhout Mees BV en Delta Beheer BV).

Ook sportbonden
Naast professionele en particuliere beleggers kunnen ook sportbonden aandeelhouders worden. Ook aan subsidies wordt gedacht. Voor financiering van de exploitatiekosten is deze veelzijdige sportaccommodatie aangewezen op bijdragen uit evenementen, huuropbrengsten, sponsoring en leningen.

Businessplan
Deze zomer wordt het businessplan uitgewerkt en een landschappelijk bouwplan gemaakt. In het najaar volgt het maken en vaststellen van het bouwkundig ontwerp. In de winter van 2004/2005 wordt het financieringsplan vastgesteld en een definitieve beslissing genomen over de uitvoering. Het is de bedoeling nog in de zomer van 2005 over te gaan tot de aanbesteding van de bouw. In de herfst van 2006 moet het project dan klaar liggen voor het eerste evenement.

Dorhout Mees

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorhout Mees
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.7 °C
  • 0.0 mm
  • 22.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2020 Voetbalpoule
BHZNet EK2020 Voetbalpoule BHZNet EK2020 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top