Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Zeldzaam speelt feestmuziek in feestweek

Donderdag 27 mei 2004
Zeldzaam speelt feestmuziek in feestweek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat de Biddinghuizer band Zeldzaam optrad in Biddinghuizen met hun alom bekende hoempa-pa feestmuziek.

Op 5 juni is het zover. Als opener van de feestweek vanwege het 40-jarig bestaan, speelt Zeldzaam in de feesttent op de Dreef in Biddinghuizen.

Afgelopen voorjaar gaf Zeldzaam aan de gemeente Dronten al een klein voorproefje met betrekking tot de feestmuziek, door middel van een optreden in de Danskelder.

Zaterdag 5 juni speelt de band echter weer eens een thuiswedstrijd. “Het dorp bestaat 40 jaar en dat gebeurt natuurlijk maar 1 keer, mede daarom wilden we graag meewerken aan een feestavond op 5 juni”, vertelt Ricardo Dijkstra.

De band bestaat daarnaast uit mensen die allemaal opgegroeid zijn in Biddinghuizen en dus duidelijk een band met het dorp hebben. “Dat wij een band met het dorp hebben, lijkt mij duidelijk. Tenslotte zijn we hier allemaal opgegroeid en de meeste bandleden wonen hier nog steeds”.

Feestmuziek
Na 2 jaar lang opgetreden te hebben met alleen eigen nummers, besloot Zeldzaam begin dit jaar toch weer de succesvolle weg in te slaan van de feestmuziek. “Het is gewoon erg moeilijk om optredens te krijgen met puur en alleen eigen nummers en daar gaat het uiteindelijk toch om”. De band geeft echter wel aan nog niet gestopt te zijn met eigen werk: “We proberen beide muziekstromingen nu te combineren, om zo èn feestmuziek te spelen èn af en toe een eigen nummer. Op deze manier horen mensen tijdens een optreden toch onze eigen nummers”, aldus Pieter Leendertse.

Gratis entree
Omdat de organisatie vooral wil dat de feestweek een week voor iedereen is, is de entree deze avond gratis. “We willen er een groot festijn van maken en met Zeldzaam gaat dat zeker lukken. Mede daarom heffen we vanavond dan ook geen entree”, aldus de organisatie. Die daar nog wel aan toevoegt: “Doordat het een buitenactiviteit betreft (weliswaar in een tent –red), is er sprake van een beperkte vergunning. Ik raad iedereen dan ook aan zo vroeg mogelijk te komen”.

Het feest aan de Dreef barst los om 22.30.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zeldzaam
Zeldzaam Zeldzaam
IJzersterk in eenvoud
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@zeldzaam.net
W http://www.zeldzaam.net/
Zeldzaam
Zeldzaam
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.8 °C
  • 0.0 mm
  • 8.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top