Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

De Tamarisk – nieuwe naam De Rank & Het Klimop

Vrijdag 28 mei 2004
De Tamarisk – nieuwe naam De Rank & Het Klimop
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 1 augustus 2004 gaan de christelijke basisscholen “De Rank”en “’t Klimop” fuseren. In het afgelopen schooljaar is deze fusie intensief voorbereid door leerkrachten en ouders. Op 27 mei is de nieuwe naam bekend gemaakt tijdens een feestelijke happening.

Deze naam is bedacht door de kinderen van de familie Koolen. De familie is daarvoor bedankt in de vorm van een attentie. Dirk Koolen onthulde, samen met Myrte Deurloo het naambord. Er waren 75 namen voorgedragen door ouders en kinderen en de winnende naam is geworden: De Tamarisk.


Deze boom wordt genoemd in de bijbel en is bekend geworden als een boom die veel schaduw biedt. Onder de Tamarisk wonen betekent een goede en veilige schuilplaats hebben.

Boom geplant
Bij het gebouw van de voormalige 'Rank' werd een boom geplant door de jongste leerling van de school (Noah Slump) samen met de oudste leerling (Anouk van Os).

Vanaf 23 augustus 2004 is er in Biddinghuizen weer één protestants christelijke basisschool. Voor de zomervakantie vindt de verhuizing van meubilair en lesattributen plaats.


Het is namelijk de bedoeling dat alle kinderen van de groepen 1 t/m 4 les krijgen in het gebouw aan de Koolzaadhof, de voormalige Klimop-locatie en de kinderen van de groepen 5 t/m 8 in het voormalige Rank-gebouw aan de Boshof.

Wij hopen dat op afzienbare termijn de bouw van een compleet nieuwe school mogelijk zal zijn. In ieder geval wordt er intensief nagedacht over de wijze waarop de kinderen het beste in één gebouw les kunnen krijgen.

In juni gaan de kinderen van beide bestaande locaties bij elkaar op bezoek om te zien waar ze na de vakantie komen te zitten.


Het schoolgebouw aan de Koolzaadhof is op 9 juni de plek waar een stembureau gevestigd is. Voor nieuwkomers in Biddinghuizen wijzen wij er op dat niet meer de naam van ’t Klimop op de muur staat, maar die van De Tamarisk.

Laat u niet in de war brengen: het stembureau is in het speellokaal van ’t Klimop. (En u moet echt wel gaan stemmen – want Europa is belangrijk voor ons!)

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.8 °C
  • 0.0 mm
  • 20.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top