Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo

750 man bij koren en muziek

Maandag 7 juni 2004

BIDDINGHUIZEN - De avond van de eerste dag van de feestweek werd om 19.00 uur geopend met een muziekfestival. Het Comité 40 jaar Biddinghuizen werkte hierin samen met de koren van Biddinghuizen en Maris Sonores.

Er was in eerste instantie een zitplaats voor 510 mensen, maar al snel bleek dit lang niet genoeg te zijn. De terrasstoelen van de aanwezige Horeca werden dus ingezet, waardoor er in ieder geval 630 mensen konden zitten. Ook toen was het nog niet klaar. Uiteindelijk moesten toeschouwers zelfs buiten de tent staan om te kunnen meegenieten. Zo'n 750 mensen woonden het laatste deel bij.


Koren
Om iets over zeven startten de kinderkoren de avond, waarbij ieder koor en de muziekverenigiong ongeveer 20 minuten vulde. De avond ging via onder andere Belcanto, Zon en Zegen, de Cantorij en Voice of Pleasure naar een hoogtepunt toe. Maris Sonores verzorgde een vrolijk klinkend klein-concert, waarna Piratenkoor De Blauwbaarden de finale voor hun rekening nam.


Gezellig
Toen pas werd de saamhorigheid ook in volume uitgedrukt. De mensen zongen uit volle borst mee met liederen als de Zuiderzeeballade en 'De klok van Arnemuiden'. Op tijd voor het volgende evenement sloot de avond af met een gezamenlijk lied over Biddinghuizen, wat staande werd gezongen.

Tevreden
Zowel de organisatie als de koren waren dik tevreden met de avond. "Zoveel mensen vermaken en dan zo'n goede sfeer hebben - dat hadden we absoluut niet verwacht," liet Harm Tolsma van de organisatie weten. Wellicht dat er ooit nog een herhaling inzit.


Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bel Canto
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Jong Leven
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Maris Sonores
Terrascompleet.nl
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Piratenkoor De Blauwbaarden
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Zon en Zegen
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top