Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Actiecomité gefrustreerd

Woensdag 16 juni 2004
Actiecomité gefrustreerd
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemoerderen in Biddinghuizen betreffende de verhuizing van de bibliotheek naar Het Koetshuis zijn nog steeds verhit.

Uit een open brief van het Actiecomité Behoud Biddinghuizer Bibliotheek aan de gemeenteraad van de gemeente Dronten blijkt dat er flink wat frustraties leven richting de gemeente. "Als de raad 1600 handtekeningen naast zich neerlegt, zal dit bij de ondertekenaars het gevoel van democratie en inspraak frustreren," staat in de brief.

Grondhouding
Het comité ziet in de verhuizing het begin van de definitieve teloorgang van het dorp. In de brief stellen de actievoerders dat het comité een positieve grondhouding heeft. "Zeer kwetsend vinden wij daarom het verwijt van wethouder Westmaas dat het Actiecomité het dorp een negatief imago geeft en bezig is met afbrekende kritiek." De wethouder zei dit tijdens de presentatie van het boek 'Tussen Baan en Dreef', ter ere van het 40-jarig bestaan van Biddinghuizen.

Splitsen
"We zijn het eens met het feit dat er naar een oplossing gezocht moet worden om het bibliotheekgebouw doeltreffend te benutten." Hun voorstel is om de bibliotheek en Het Koetshuis door middel van een gang aan elkaar te verbinden. De bieb kan worden opgesplitst in een kleinere bibliotheek en een zaal voor andere activiteiten.

Bron: Nieuws TV

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top