Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Akkerman net naast podium

Maandag 21 juni 2004

BIDDINGHUIZEN - Gisteren werd de finale van de Flevo-cup motorcross verreden. In deze laatste beslissende wedstrijd kon Barry Akkerman van het gelijknamige motorcrossteam uit Biddinghuizen nog een gooi doen voor het podium.

Met een 5e plaats in het klassement was er dus uitzicht op een hogere klassering. Bij aanvang van de dag regende het nog hevig maar tijdens het inschrijven stopte het met regenen.
De baan was spekglad en die moest met de training droog gereden worden.

Geluk
Gelukkig lukte dit want de 125 cc klasse waarin Barry rijd moest als laatste trainen. De trainingen verliepen goed en er kon flink snelheid gevonden worden op het gladde circuit.

Modderlaag
De start van de eerste manche verliep boven verwachting, als 4e door de eerste bocht naar voren toe. Dit was absoluut de beste start van het seizoen. Door de klassen die voor de 125 cc van start waren gegaan was er een dikke modderlaag in de bochten neergelegd en het was moeilijk grip vinden, Barry verloor een paar plaatsen waarna er ook weer een paar werden veroverd. Een negende plaats was het resultaat van de eerste manche.

Herhaling
De tweede manche was een herhaling van de eerste manche, wederom een super start waarna er nog een aantal mooie gevechten plaats vonden. Ook een 9e plaats in de tweede manche.

Net naast podium
Dit resulteerde in een 7e plaats in het dag klassement en een 4e plaats in de Flevo-cup, net naast het podium dus. Dit schept natuurlijk hoop voor de volgende Flevo-cup.

Crossteam Akkerman

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Racesport
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top