Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Allard Stuifzand draagt Olympische fakkel

Dinsdag 22 juni 2004
Allard Stuifzand draagt Olympische fakkel
Foto: Ernst & Young - Rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Allard Stuifzand uit Biddinghuizen draagt op 23 juni de Olympische fakkel tijdens de zogenaamde Torch Relay. Allard is één van de winnaars van de Torch Relay-prijsvraag.

Stuifzand zal de fakkel rond 13.25 uur dragen bij de Zuiderzeeweg.

Allard won deze prijs door mee te doen aan een prijsvraag bij zijn werkgever Ernst & Young. Medewerkers van dit bedrijf die actief zijn als vrijwilliger voor een sportvereniging konden deelnemen aan de prijsvraag.


Allard Stuifzand was volgens de jury van de prijsvraag (Yvonne Turenhout namens NOC*NSF, Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer) de Ernst & Young'er die met zijn inzending het best voldeed aan de criteria 'originaliteit' en 'levert het ook wat op qua haalbaarheid'.

Zijn pleidooi voor het actiever waarderen en betrekken van de vrijwilligers bij de clubs en verenigingen werd door de jury als 'prima' beoordeeld.

Koesteren
Stuifzand wil vrijwilligers 'hulp bieden en hen laten weten wat van hen wordt verwacht'. Dat kan volgens hem het beste door een aanbod van cursussen dat wordt betaald door de verenigingen. 'Belangrijk is de vrijwilligers een plaats in de vereniging te geven en hen te koesteren. Het is tien keer eenvoudiger om huidige vrijwilligers vast te houden dan om één nieuwe te vinden', concludeert Allard. Het is echter even schrikken wanneer de gelukkige winnaar wordt gebeld voor zijn eerste reactie. Hij blijkt zojuist een tweede herniaoperatie achter de rug te hebben. 'Maar het gaat de goede kant op,' aldus Allard geruststellend. 'Ik verwacht dat ik in mei m'n werk weer kan oppakken, dus ik ben op tijd hersteld voor het dragen van de fakkel.'

Krukken
'Hij had bovendien stiekem al verwacht hoge ogen te gooien met z'n inzending. Allard Stuifzand: 'Ik had mezelf wel wat rijk gerekend. Ik heb geprobeerd m'n punten goed te verwoorden. Die haal ik uit de praktijk. Bij de voetbalclub waar ik als vrijwilliger actief ben hebben we de instelling dat we de vrijwilligers die we hebben moeten proberen bij de vereniging te houden. Dat werpt bij ons vruchten af: op driehonderd leden hebben we honderd vrijwilligers. Dat is veel. Ik vind het echt fantastisch dat ik straks die fakkel mag gaan dragen. Zoiets maak je niet elke dag mee! Ik ga het met m'n revalidatieproces absoluut halen. Zo niet dan doe ik het gewoon op m'n krukken!'

De lijst met lopers:

Algemeen:
Ilias Nikopoulos (Griekse gemeenschap Amsterdam)
Dolf Jansen (Lopend Vuur)
Wubbo Ockels (Ned. Astronaut)
Clemens Briels (Olympisch kunstenaar)
Ton Bijkerk (Olympisch historicus)
John Blankenstein (lid BAC)
John Bestebroer (Olympiër in hart en nieren)
Gerrie Kneteman

Gemeente Amsterdam:
Dennis Gebbink (stadhuis)
Ton van der Aar (GVB)
Robert Weyhenke

NOC*NSF:
Bert Boer
Herbert Wolff

Oud-Olympiërs:
Yvonne van Gennip
Xenia Bijleveld-de Jong (OS Londen)
Hennie Kuiper
Erben Wennemars
Marianne Timmer
Ellen van Langen
Ada Kok
Floris-Jan Bovenlander
Nelly Cooman
Eef Kamerbeek
Conny van Bentum
Jeen van de Berg
Nicolien Sauerbreij
Virginia Lourens
Nico Rienks
Monique Velzeboer
Esther Vergeer
Ilja Keijzer
Peter Blangé
Maaike Smit

Partners in Sport:
Ronald van den Bijtel
Hans Leentjes
Allard Stuifzand
André Appel
Harrie Hensen
Joop van den Berg
Laurance Koopmans
Gijs Wanders

Het Olympisch Vuur maakt ter gelegenheid van de Spelen in Athene een wereldtournee. Deze gaat begin juni van start en voert langs alle wereldsteden waar de Olympische Zomerspelen in het verleden hebben plaatsgevonden. Onder het motto 'Het Olympisch Vuur is van iedereen' wordt op 23 juni 2004 het Olympisch Vuur door ruim honderdertig lopers door Amsterdam gedragen. De tocht start bij de Amsterdam ArenA en voert onder andere langs het Vliegerbos, de Dam en het Museumplein. Langs de route vinden verschillende sportieve en culturele activiteiten plaats. Rond 19:00 uur komt de laatste loper aan bij de Marathontoren waar in 1928 voor het eerst het Vuur werd ontstoken. Dit bijzondere slotevenement is gratis toegankelijk voor het publiek.

Op 13 augustus, tijdens de opening van de Olympische Spelen, arriveert de vlam in Athene.


Redactie BHZ-Net / Persooneelsblad Ernst & Young

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Olympische Spelen
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.0 °C
  • 0.0 mm
  • 21.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top