Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Afzien in de Tour

Zondag 18 juli 2004

BIDDINGHUIZEN - Het was gisteren afzien. In de Tour de France zelf en in de BHZ-Net Tourmanager.

Tyler Hamilton, Haimar Zubeldia en Denis Menchov, vorig jaar respectievelijk 4e, 5e en 10e in de tour, moesten voortijdig afhaken. In de stand van de BHZ-Net Tourmanager zie je meer rode pijltjes dan groene.

Bekijk afbeelding
Het is 'm gelukt hoor!

Herhaling
Vandaag had overgens wel wat overeenkomsten met gisteren. Iban Mayo die minuten verliest, Ivan Basso die als enige bij Armstrong kan blijven en 'Chérir Au S......' van Stefan Tolhoek stijgt weer.

Klimmer en daler
'Traction Avant' van Wilco den Teuling wist liefst 14 plaatsen te stijgen in de Totale Ranglijst. Wilco wist ondanks de prestaties van zijn renners: Mancebo, Basso, Armstrong & Moreau niet de dagprijs te pakken. Die was voor 'badminton' van Sabrina Tegelaers. Zij steeg 13 plaatsen. De grootste daler van vandaag is 'Von Sammer' van Marco van Someren. Hij zakte 13 plaatsen en dat is de 2e slechte prestatie op rij. Gisteren scoorde hij nog 39 punten en vandaag kwam hij niet verder tot 46 punten.

Klassementen
In de stand van het Algemeen Klassement gaan 'De verrukkelijke vijftien' van Dirk v/d Streek aan de leiding met 12 punten voorsprong op 'Spyker' van Niek van der Meer. Niek staat met zijn team wel aan de leiding bij het bergklassement met 12 punten voorsprong op 'casch trappers' van Corry Schutte. 'Generaal Custers' van Hans Custers staat 6 punten voor 'Ros-Team' van Mark Rosbergen in de stand van de Groene trui. In het etappeklassement staat 'Tête de la course' (Allard Stuifzan) 13 punten voor op 'Generaal Custers' van Hans Custers. In het klassement van de witte trui voor de jongeren gaan 'Gaan met die banaan' (Annemarie Menkveld) , 'Jean Abandon' (Haijo Dodde) & 'casch trappers' (Corry Schutte) aan de leiding met 45 punten dankzij Fabian Cancellara en Tom Boonen. Als laatste staan 'FF stukje fietsen' (Peter van Gilst) & 'Traction avant' (Wilco den Teuling) aan de leiding met een monsterscore van maar liefst 6 punten dankzij Jens Voigt en Richard Virenque in de stand van de Strijdlust.

Komende dagen
Morgen wordt er in ieder geval niet veel geklommen en zullen renners als Paolo Bettini en Erik Dekker van zich laten horen. Dan hebben de renners een verdiende rustdag en dan volgt de rit naar Villard-de-Lans waar misschien Boogerd of Rasmussen nog een gooi naar de overwinning doen en dan de tijdrit waar we L'Alpe d'Huez gaan beklimmen.

Hoe lang nog?
Bekijk afbeelding
Hoe lang nog kan hij het nog volhouden. Hij hield van daag maar 22 seconden over, maar hij draagt de gele trui nog steeds.

Bekijk afbeelding
Hoe lang nog zal het duren totdat hij zijn slag slaat en de gele trui om z'n schouders heen slaat?

Hoe lang nog zal Allard Stuifzand aan de leiding blijven en zijn 2e titel op rij binnen halen met 'Tête de la course'?

We zullen zien, we zullen zien.

Verslag: Ricus Winnubst

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tour de France
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.4 °C
  • 4.2 mm
  • 7.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top