Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
PolderTEAK PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Naber definitief niet op Spelen

Donderdag 22 juli 2004

BIDDINGHUIZEN - Dinsdagmiddag werd onder andere op Radio 1 gemeld dat eventingamazone Alice Naber uit Biddinghuizen toch aanwezig zou zijn op de Spelen in Athene.

Navraag bij Alice zelf heeft ons geleerd dat een plaats op de Spelen er definitief niet inzit. De Biddinghuizense kreeg hierover, naar aanleiding van de berichtgeving op Teletekst en de radio de hele dag door telefoontjes, waar ze iedere beller moest teleurstellen.

Strijd
Het was voor Naber een hele strijd om dit voorjaar bij de beste 25 individuelen te komen. Dit lukte, waardoor ze één van de 75 startplaatsen had weten te bemachtigen. De internationale bond en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) gaven haar toestemming om te gaan, maar het NOC*NSF dacht hier anders over.

Uitgangspunt
Helaas voor Naber hanteert de NOC*NSF andere normen dan de sportfederaties. "De sporter moet voldoende klassebehoud tonen en kans maken op een medaille om deel te mogen nemen," is het uitgangspunt van NOC.

Wedstrijden
Ondanks de grote teleurstelling zal Alice zich ongetwijfeld nu weer richten op de andere internationale wedstrijden Eventing. BHZ-Net zal hier, waar mogelijk, in ieder geval verslag van doen.

Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Olympische Spelen
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top