AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Sprookjespaar van de maand juli

Donderdag 22 juli 2004
Sprookjespaar van de maand juli
Foto: Hans en Grietje - rechtenvrije foto

BIDDINGHUIZEN - Vanaf begin juli is Flevoland een toeristische attractie rijker. Aan de rand van het Harderbos ligt het mini-pretparkje Hans en Grietje waar kinderen zich in een echte sprookjesomgeving wanen.

Ondernemers Hans en Griet Dielissen werden voor dit toeristische initiatief beloond met de titel Doedenker van de maand juli en ontvingen uit handen van KvK-voorzitter Rob Nijhof een taart en de daar bijbehorende felicitaties.

Hans en Griet Dielissen hebben al dertig jaar een melkveebedrijf aan de Sternweg, tussen Biddinghuizen en Zeewolde. Ze vonden dat er voor kleine kinderen niet veel te doen was in de regio en besloten het Hans en Grietje sprookje werkelijkheid te maken door een eigen pretparkje te beginnen. De ideeën voor het Hans en Grietje-huisje en restaurant waren snel gemaakt, maar de uitvoering had wat meer voeten in aarde: in het Harderbos mag geen bebouwing plaatsvinden. Door creatief de dissels te plaatsen aan het huisje, het restaurant, de put en de hooiberg slaagde Dielissen er wel in om het geheel voor elkaar te krijgen.

Voor kinderen is het Hans en Grietjepark een leuke attractie waar ze even helemaal in de huid kunnen kruipen van Hans, Grietje of de boze heks. Het huisje is behangen met snoep en er is ook nog een echte hooiberg om in te spelen. In het restaurant kunnen kinderen en volwassenen pannenkoeken en zelfgemaakt ijs eten. Het park is ieder weekend en tijdens de schoolvakanties geopend.

Normaal gesproken kan slechts één persoon benoemd worden tot Doedenker van de maand, maar deze keer wordt een uitzondering gemaakt. Voor dit creatieve, toeristische initiatief krijgen Hans en Griet Dielissen een eervolle vermelding als Doedenkers van de maand juli en een plek in de digitale Doedenk galerij op http://www.doedenken.nl.


Doedenkers van de maand juli, Hans en Griet Dielissen, ontvingen uit handen van KvK-voorzitter Rob Nijhof felicitaties en een taart voor het hele gezin.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top