Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Koude intocht Sinterklaas

Zaterdag 20 november 2004
Koude intocht Sinterklaas
Foto: Bezoekers BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het was vanmiddag aan de Kaai bij de intocht van Sinterklaas koud en guur, maar dat weerhield Biddinghuizen er niet van de Goedheiligman met veel enthousiasme binnen te halen.

Tegen één uur kwamen wij aan bij de Kaai na de modderplassen rond de nieuwbouwhuizen achter de Wendakker te hebben omzeild. Er zat regen in de lucht, maar gelukkig straalde de hoeveelheid mensen achter de hekken voldoende warmte uit. Maris Sonores zette nog maar eens een deuntje in en de soms verkleunde kinderen vielen gewillig bij.


De Kaai vlak voor 1 uur

Mantel
Gelukkig was De Sint op tijd en vlak na één uur was de boot zichtbaar onder de brug. Clowns Kobus en Pepe moedigden de aanwezigen opnieuw aan en onder luid gezang meerde de pakjesboot met Sinterklaas aan.

Regen
De regen viel ondertussen met bakken uit de lucht en paraplu's moesten uitkomst bieden. De nieuwe mantel van Sinterklaas, die de afgelopen maanden bij elkaar was gespaard, kon dus niet uitgebreid overhandigd worden, dus bleef het beperkt tot een toespraak van Loco-burgemeester Jan Westmaas en natuurlijk een dankwoord van de Sint zelf.


De paraplu is een mooie uitvinding op een dag als deze


Jan Westmaas in gesprek met Sinterklaas

Na regen...
Met de woorden van Sinterklaas klaarde ook het weer op. Het werd droog en ook de zon liet zich zien. Dit was waar de aanwezigen op gehoopt hadden en plotseling was er weer meer aandacht voor Sinterklaas dan voor de regen en de kou. Onder toeziend oog van Dorpsbelangen-voorzitter Wim Kroes, bewoog De Sint zich richting de klaarstaande koets. Maar niet zonder uitgebreid de tijd te nemen de kinderen te woord te staan, handen te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. Uiteindelijk in de koets, begon de stroom mensen op gang te komen om de rondgang door het dorp te volgen. Pas gevallen regen en zonneschijn leveren dan mooie plaatjes op...


De tocht, onder aanvoering van politie en Maris Sonores, leidde door het dorp, waarna de kinderen naar Het Koetshuis gingen om de kindermiddag bij te wonen. Ook hier was er een vrolijke noot met de clowns Kobus en Pepe. "Zie ginds komt de Stoomboot" en "Sinterklaasje kom maar binnen" werden ook hier uit volle borst meegezongen, vooral toen Sinterklaas zelf een bezoek bracht in de judozaal van Het Koetshuis.


Een enkeling zong helemaal zelf een lied


Drie foto's werden aan ons toegestuurd per e-mail

Voor de kinderen is het nu wachten op de pakjesavond. Voor ons, als oudere inwoners van Biddinghuizen, was het koud - maar nu alweer jammer dat het voorbij is. Hopelijk is het volgend jaar weer net zo gezellig aan De Kaai... Dorpsbelangen: ook nu weer bedankt voor deze feestelijke dag!

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net

Fotoboeken:nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sinterklaas
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.6 °C
  • 1.0 mm
  • 5.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top