Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Programmaraad stelt definitief radio advies vast

Dinsdag 7 december 2004

BIDDINGHUIZEN - De Programmaraad Zuid Oost Flevoland heeft op 29 november 2004 tijdens een vergadering in het stadhuis van Lelystad het definitieve advies voor het Basispakket Radio vastgesteld voor het jaar 2005.

Het Basispakket Radio (totaal 25 zenders) ziet er als volgt uit:

1.) Zogenaamde "must carry" zenders: de Nederlandse publieke zenders (Radio 1, Radio 2, 3 FM, Radio 4, 747 AM), regionale zender (Omroep Flevoland), locale omroep, Belgische publieke Vlaamse omroepen (VRT1 en VRT 2);

2.) Door Programmaraad aangewezen: Sky Radio, Noordzee FM, Radio 10 Gold, Radio Veronica, Yorin FM, RTL FM, Arrow 90.7 FM, Kink FM, Classic FM, Concertzender, BNR Nieuwsradio, BBC World Service, WDR4, Radio, Juize FM, Radio Tamara, Radio Rebecca en twee reserve zenders: Arrow Rock Radio en City FM.

Op basis van telling van individuele voorkeuren van de leden van de Programmaraad ,is het definitieve radio advies vastgesteld. Daarbij werden de zenders Kink FM en WDR4 alsnog opgenomen in het definitieve advies voor het Basispakket.

Dit ging ten koste van de zenders Radio 538 en Colorful Radio. Radio 538 heeft zich niet bij de Programmaraad via een aanmeldingsformulier voor opname in het Basispakket aangemeld. De Programmaraad gaat er daarom van uit dat Radio 538 als gevolg van een eigen overeenkomst met UPC in Zuid Oost Flevoland op de kabel blijft.

Colorful Radio is niet opgenomen in het definitieve advies vanwege de onzekere toekomst van dit station.

De Programmaraad is van mening dat het Basispakket pluriform is samengesteld. Naast de populaire muziekzenders, de klassieke muziekzenders en specifieke doelgroepzenders, kent het pakket ook (internationale) nieuwszenders.

De Programmaraad heeft de wettelijke bevoegdheid aan UPC een advies uit te brengen over de samenstelling van het Basispakket Radio. Dit basispakket Radio bestaat uit 25 zenders. Negen zenders (zgn. "must carry" zenders) liggen wettelijk vast.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ziggo
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top