Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Zelfvertrouwen voor Basketballers

Zaterdag 25 december 2004
Zelfvertrouwen voor Basketballers
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De basketbaldames van BAS werken de komende weken aan het trugwinnen van zelfvertrouwen, al zitten er genoeg goede aspecten in het spel van het team uit de Hoofdklasse.

De laatste wedstrijd van 2004 werd gespeeld tegen Wildcats 2. "Een wedstrijd die je in een seizoen eigenlijk niet wil zien, maar als het dan gebeurt hoop je dat het bij die ene keer blijft. Of het kwam dat we op zondag moesten spelen, of het te laat arriveren van twee speelsters waardoor die een deel van de teambespreking misten, wie het weet mag het zeggen," meldt de coach op hun website.

Winnen
Een wedstrijd die we met deze tegenstander hadden moeten winnen met minimaal 15 punten verschil. Helaas liep het anders. De score kwam uitermate moeizaam op gang, gelukkig aan beide kanten. Vandaar dat het na het eerste kwart maar liefst 5-9 stond…
Alleen Wildcats wist dit te corrigeren, en wij niet. Al snel in het tweede kwart wisten de tegenstanders de leiding te nemen, onder andere door een paar driepunters. Via 8-11 werd het al snel 13-11, 16-11, 20-11, om met rust te stoppen bij 23-15. Voor ons dus slechts zes punten!

Gestaag
"En wat ik als coach ook probeerde, een zone, aandacht voor het rustig opzetten van een aanval en de out of bounds spelletjes, boos worden, niets leek te helpen. Wildcats bleef gestaag scoren, terwijl bij ons door onnodig balverlies de score niet tot stand kwam."

58-32
In het derde kwart ging het niet anders. Waar wij een keer scoorden, scoorde Wildcats twee keer, en zo konden ze maar blijven uitlopen, hetgeen hen natuurlijk ook meer zelfvertrouwen gaf. Na 30 minuten was de stand dan ook al 38-24. Het vierde kwart was een voortzetting van hetzelfde, met uiteindelijk een eindstand van 58-32.

Zelfvertrouwen
Wat wel goed was deze wedstrijd: het verdedigen van de insnijders. Maar Wildcats kon vaak schieten zonder een goede verdediging, hoewel daar gelukkig te weinig van geprofiteerd werd. Uit de press van Wildcats kwamen we vrij goed, hoewel ook hier soms niet al te slim gespeeld werd. Maar doordat Wildcats ook niet de sterren van de hemel speelde kon dat nog enigszins verdoezeld worden.
De komende weken even geen wedstrijden, zodat we kunnen proberen ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen ZAC in het Koetshuis, op 8 januari. Laten we hopen dat we tegn die tijd weer wat zelfvertrouwen hebben teruggewonnen…

Tussenstanden:
5-9, 23-15, 38-24, 58-32

Scores:
Anne-Marie 11, 22 rebounds, 5 shotblocks
Monique 6, 8 rebounds
Corina 6, 7 rebounds
Zoë 4
Erica 3
Myriam 2

Bron: BAS Basketbal Dames 1 website

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.7 °C
  • 12.2 mm
  • 21.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top