Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kafa Kafa
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Inspraakavond winkelcentrum redelijk bezocht

Donderdag 20 januari 2005

BIDDINGHUIZEN - De inspraakavond over het nieuwe winkelcentrum van Biddinghuizen is woensdagavond redelijk bezocht.

De avond die gehouden werd in kerkcentrum “De Voorhof” was een inspraakavond over het voorontwerpbestemmingsplan “Winkelcentrum Biddinghuizen.”

Aan het begin van de avond gaven gemeente en projectontwikkelaar tekst en uitleg over de plannen van het nieuwe centrum. Na deze uitleg was er ruimte voor het stellen van vragen en het maken van opmerkingen.

Subsidie
Duidelijk werd dat de gemeente in elk geval haast zal moeten maken met het realiseren van het winkelcentrum. Om in aanmerking te kunnen komen voor de toegezegde Europese subsidie van 7,5 ton dient het winkelcentrum voor 31 december 2006 klaar te zijn.

Panden verwerving
De verwerving van winkelpanden verloopt volgens wethouder de Graaf voorspoedig. Het grootste probleem (het verwerven van de Gouden Ploeg) is inmiddels opgelost. Met een aantal eigenaren zijn de onderhandelingen vergevorderd en met één eigenaar moet nog stevig worden onderhandeld.

Troisfontaine
Eigenaar van de Gouden Ploeg (de heer Troisfontaine) heeft 550 vierkante meter in het nieuwe winkelcentrum bedongen. Wat er met deze ruimte gaat gebeuren kon nog niet duidelijk worden gemaakt.

Wel waren er vanuit de bewoners vele kritische geluiden te horen over het terugkeren van de heer Troisfontaine in het nieuwe winkelcentrum van Biddinghuizen. Veel bewoners zijn sceptisch vanwege de verwaarlozing van de Gouden Ploeg van de laatste jaren.

De hoeken
Het nieuwe winkelcentrum zal twee nieuwe hoeken krijgen. De Pleinhoek (locatie huidige Gouden Ploeg) en de Parkhoek (locatie Achterbaan). Deze hoeken zullen aangesloten worden op de bestaande winkels en op deze panden zullen appartementen geplaatst worden. De Winkelpuien van de huidige en de nieuwe winkels zullen met een flexibel systeem van aluminium en glaspanelen met elkaar verbonden worden.


Aanzicht van de achterbaan (groot formaat)


Aanzicht Dreef / Baan (groot formaat)

Nieuwe supermarkt
Over de invulling van de nieuwe winkelpanden konden nog weinig antwoorden worden gegeven. Duidelijk is in elk geval dat er aan de parkzijde een nieuwe supermarkt (Lidl) zal verschijnen.

30 km zone
Rondom het winkelcentrum zal een weg komen (Dreef - Baan - Achterbaan) waar een maximumsnelheid van 30 km per uur gaat gelden. Het gebied zal zo ingericht worden dat er ook niet veel harder gereden kan worden.

Vrachtverkeer
Het vrachtverkeer zal maar 1 richting mogen rijden. Bij de Dreef het gebied in, bij de huishoudbeurs het gebied weer uit.

Vragen en bezwaren
Vanuit bewoners en belanghebbenden waren er nog vele vragen en opmerkingen te horen.

Dreef bewoners maken zich zorgen over overlast van de nieuwe weg, het vrachtverkeer (vooral in de vroege morgen), de veiligheid en de overlast van het parkeren. Ook waren er bezwaren te horen over het vestigen van een derde supermarkt in Biddinghuizen.

Duidelijk werd ook dat er voor een feestzaal geen ruimte is in het nieuwe winkelcentrum vanwege de te verwachten overlast. Hoe dat met nieuwe en bestaande horecaondernemers straks geregeld gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. Bij nieuwe panden is dit allemaal wat makkelijker te regelen dan bij bestaande panden.

Een feestzaal zou eventueel op een andere locatie buiten het centrum mogelijk zijn maar dit is afhankelijk van de interesse van ondernemers.

Procedure
Over het bestemmingsplan kan tot 31 januari schriftelijk reactie worden ingediend bij de gemeente. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in de bibliotheek, de wijkpost, het gemeentehuis en via de website van de gemeente Dronten.

De PDF van het voorontwerpbestemmingsplan kunt u ook via BHZ-Net downloaden.
Klik hier voor het PDF bestand.

Vervolgens komt er een ontwerpbestemmingsplan waarin de opmerkingen zijn verwerkt. Dit plan ligt dan weer vier weken ter visie. Let hiervoor op de berichtgeving op de gemeentelijke pagina in de Flevopost.


Schets van het centrum (groot formaat)


Gebrekkige informatie
Opgemerkt werd nog dat er zeer gebrekkige informatie over de inspraakavond in de lokale media was verschenen. Geen berichtgeving op de pagina in Flevopost en geen stukje in de Biddinghuizen Actueel. Uiteraard kon u via BHZ-Net wel lezen dat er een inspraak werd gehouden.

Conclusie
Al met al kon de gemeente een prachtig plan presenteren waar Biddinghuizen absoluut van op zal knappen. Duidelijk werd ook dat er haast geboden is en dit nog wel eens tegen zou kunnen vallen vanwege de eventuele bezwaren die nog kunnen volgen.

Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.1 °C
  • 0.0 mm
  • 7.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top