Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Wisselend economisch beeld Flevolandse gemeenten

Dinsdag 15 februari 2005

BIDDINGHUIZEN - In 2004 hadden met name ondernemers in Lelystad het zwaar te verduren. Toch zijn zij het meest optimistisch over het herstel van de economie in 2005.

Dat blijkt uit de cijfers per gemeente die maandag zijn toegevoegd aan het verslag van de Enquête Regionale Bedrijfsontwikkeling (ERBO) 2004.

De verwachtingen van de Flevolandse ondernemers voor 2005 zijn hoog. Dat bleek al eerder uit de resultaten van de ERBO-enquête 2004. Inmiddels zijn de cijfers ook uitgesplitst naar de gemeenten. Opvallend is dat de gemeente met de hoogste verwachtingen voor dit jaar, Lelystad, in 2004 het minst goed presteerde. In de gemeente Dronten waren de resultaten in 2004 goed, en ook het vertrouwen in de toekomst is groot. In totaliteit is het beeld wel wisselend. De complete rapportage is op internet te vinden via http://www.kvk.nl/webpublicaties.


Almere
Het bedrijfsleven in Almere presteert in 2004 op de meeste indicatoren redelijk. De omzet is gestegen, de export nam eveneens toe, en Almere zit op het landelijk niveau voor wat betreft het aandeel bedrijven met winst. Ook geeft een hoog aandeel bedrijven aan voldoende rendement te hebben.

Dronten
Het bedrijfsleven in Dronten heeft het in 2004 goed gedaan. De omzet is het sterkst gestegen van alle Flevolandse gemeenten, en ook het exportvolume en de werkgelegenheid namen toe. Het aandeel bedrijven met winst is gelijk aan het landelijk niveau en de ondernemers hebben veel vertrouwen in de toekomst. Het positieve beeld is niet van toepassing op de bedrijven in- en rond de agrarische sector: zij sluiten het jaar overwegend negatief af.

Lelystad
Het afgelopen jaar hebben bedrijven in Lelystad het zwaar te verduren gehad. In 2004 is opnieuw sprake van een afname van het omzetvolume. Binnen Flevoland is de omzetontwikkeling nergens lager dan in de provinciehoofdstad. Ondanks de tegenvallende resultaten in 2004 geeft het Lelystadse bedrijfsleven aan te vertrouwen op herstel in het komende jaar.

Noordoostpolder
Het bedrijfsleven in de gemeente Noordoostpolder verkeert in zwaar weer. Voor het tweede achtereenvolgende jaar nemen omzet, export en werkgelegenheid af. Ondanks de tegenvallende resultaten op deze onderdelen, leidt dit niet tot een grote verschuiving in de behaalde bedrijfsresultaten. Ook de investeringsbereidheid staat niet onder druk. Voor 2005 wordt echter nog geen herstel verwacht.

Urk
De ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven in de gemeente Urk laten over 2004 een wisselend beeld zien. De omzetontwikkeling is negatief, ondanks een toename van het exportvolume. Het aandeel bedrijven met winst is afgenomen, en de investeringsbereidheid is juist sterk gestegen. Voor 2005 wordt een bescheiden groei van de omzet verwacht, maar niet voldoende om ook de werkgelegenheid weer aan te laten trekken.

Zeewolde
In de gemeente Zeewolde is het omzetvolume van het bestaande bedrijfsleven gestegen, ondanks een afname van de omvang van de export. In lijn met de omzetafname is ook de werkgelegenheid bij het bestaande bedrijfsleven afgenomen. Hierdoor ligt het aandeel bedrijven met winst in Zeewolde boven het landelijk gemiddelde.

Kamer van Koophandel Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek KvK
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 6.4 mm
  • 11.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top