Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Verslag trekkerwedstrijd

Donderdag 17 februari 2005
Verslag trekkerwedstrijd
Foto: FAJK

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 12 februari stonden er 36 gedreven trekkerchauffeurs aan de startlijn van de trekkerbehendigheids-veiligheidswedstrijd van het FAJK. Op vier verschillende parkoersen werden de trekkerrijvaardigheidskunsten van de deelnemers uitvoerig getest.

Het spektakel vond plaats op het terrein van ‘De Kubbe’ in Biddinghuizen. Het terrein was overdekt en voorzien van kachels, snack-, drank- en koffiewagen, toiletten en kinderbaan.

Test
De wedstrijd werd geopend door Gedeputeerde dhr. Wubbo de Raad van de Provincie Flevoland, die zich ook waagde aan een test; een trekker bovenop een grote wip-wap in evenwicht brengen.

Melkbus
De spelonderdelen waren zeer variërend. Een parkoers afleggen met trekker en wagen met een wankele melkbus op de wagen die niet mocht omvallen, een zenuwslopende wip-wap die je met de trekker in evenwicht moest brengen en met de trekker manoeuvreren tussen pionnen.


Biddinghuizer wint
De concurrentie tussen de deelnemers was groot, maar op het einde van de dag rolden er toch drie winnaars uit de strijd. Op de derde plaats eindigde Olaf Boogers uit Dronten met 465 punten, met een zeer klein verschil werd Ton Peetoom uit Dronten tweede met 464 punten. Mark van de Brug uit Biddinghuizen kwam als absolute winnaar uit de bus met 452 punten.

Tweede keer
De wedstrijd werd voor de tweede keer door het FAJK georganiseerd als onderdeel van het project ‘Jongerenactie landbouwverkeer Flevoland’, dat LTO Noord Projecten in 2004 uitvoerde in opdracht van Provincie Flevoland afdeling Wegen & Vervoer.


FAJK

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top