Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Discovery en Eurosport terug

Vrijdag 25 februari 2005

BIDDINGHUIZEN - De Programmaraad Zuid Oost Flevoland heeft op 21 februari 2005 tijdens een openbare vergadering in het stadhuis van Lelystad het definitieve advies voor het Basispakket Televisie en het Standaardpakket Televisie vastgesteld voor het jaar 2005/2006.

Op het concept advies van 24 januari 2005 zijn veel instemmende reacties van inwoners binnen gekomen. De reacties hebben er wel mede toe geleid dat ZDF/Duitsland 2 is opgenomen in het Basispakket en dat ARD/Duitsland 1 van het Basispakket naar het Standaardpakket is gegaan.

NDR
Binnen het Standaardpakket is NDR vervangen door Euronews. Het advies betreft de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten en Zeewolde.

Op te volgen
Het verplicht op te volgen advies Basispakket TV (totaal 15 zenders) ziet er als volgt uit:
1. Zogenaamde "must carry" zenders: de Nederlandse publieke zenders (Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3), regionale zender (Omroep Flevoland), Belgische publieke Vlaamse omroepen (VRT TV1 en Ketnet/Canvas) en een eventueel verplicht door te geven lokale omroep;
2. Door Programmaraad aangewezen: CNN, TV5, Discovery Channel, Eurosport, Nickelodeon, BBC1, National Geographic, ZDF/Duitsland 2 en TMF.

Pluriform
De Programmaraad is van mening dat het Basispakket TV met deze keuze pluriform is samengesteld. Naast gewilde themazenders en specifieke doelgroepzenders, kent het pakket ook een (internationale) nieuwszender, een Engelse, een Duitse en een Franse zender.

Niet bindend
Naast het Basispakket, heeft de Programmaraad ook een advies voor het Standaardpakket Televisie
(15 zenders) opgesteld. Dit advies is voor UPC niet bindend, maar geldt voor de Programmaraad als een dringend advies. Het advies voor de samenstelling van het Standaardpakket luidt: Jetix/Veronica, RTL5, SBS6, Net5, MTV, BBC World, ARD/Duitsland 1, Animal Planet, RTL4, Yorin, BBC2, The Box, WDR, Euronews en AT5.

Vanaf 1 juli 2005
Ook bij het advies voor het Standaardpakket heeft de Programmaraad rekening gehouden met een pluriforme samenstelling.

Het advies wordt voor 1 maart 2005 aangeboden aan UPC. Invoering van het Basispakket zal plaatsvinden per 1 juli 2005 en is geldig voor 1 jaar.

Programmaraad ZOFlevoland


nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.6 °C
  • 7.6 mm
  • 5.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top