Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Vereniging BHZ-Net bestaat 5 jaar

Zaterdag 26 maart 2005

BIDDINGHUIZEN - In maart 2000 staken 6 inwoners van Biddinghuizen met affiniteit voor internet de koppen bij elkaar en richtten gezamenlijk de vereniging BHZ-Net op 26 maart op.

Het was toen een logische stap, waarvoor de voorbereidingen al langer in gang waren. BHZ-Net was sinds 1997 al te bekijken via www.bhznet.demon.nl maar dit was een onhandige naam. De site bevatte toen alleen nog maar links naar een dart, voetbal en packet-pagina. Dit moest anders en hiervoor was een NL-domein nodig. Voor een NL-domein was echter een KvK-inschrijving nodig, dus was de vereniging met beperkte rechtsbevoegdheid de makkelijkste keuze.

Verandering
Al snel na de officiële oprichtingsdatum, werden plannen uitgewerkt om BHZ-Net een actuele en interactieve website te maken. In het voorjaar en in de zomer van 2000 werd gestart met een voorbeeldpagina. Pas maanden later, op 1 februari 2001, ging het vernieuwde BHZ-Net van start.

Groei
Aanvankelijk bleef het bij één of een paar nieuwsberichten per dag, maar al snel bleek dat er veel meer te melden was over ons mooie dorp. Diverse externe bronnen, zoals Omroep Flevoland, Politie Flevoland, Provincie, Gemeente en de kabelkrant brachten al dagelijks nieuws via internet. Tegenwoordig worden er ruim 30 berichten per week geplaatst - een aantal dat geen van de lokale kranten over ons dorp schrijft en ook niet kan schrijven.

Mond-op-mond
Zonder veel reclame te maken groeide BHZ-Net met de maand verder. In maart 2001 waren er al 100 bezoekers per dag en in januari 2002 werd met trots 'meer dan 200' gemeld. Tegenwoordig trekt het medium dagelijks ruim 1000 mensen, met uitschieters tot boven de 1500.

Kracht
De kracht van BHZ-Net bleek vooral toen de vereniging een eigen digitale camera kocht. Evenementen in het dorp werden op beeld vastgelegd en soms binnen het half uur was er al een woord- en beeldverslag te lezen op de site. De kettingreactie van bezoekersaantallen en enthousiasme van leden van de vereniging was hiermee definitief aangezwengeld.

Diensten
In de afgelopen 5 jaar is BHZ-Net meer gaan doen dan alleen de eigen website uitbreiden en verbeteren. Diverse andere Biddinghuizer sites van clubs en verenigingen gebruiken het nieuws van BHZ-Net om ook hun site actueler te kunnen houden. Denk hierbij aan Maris Sonores, BAS Judo, HEDI-Darts, Loopgroep Biddinghuizen, Zon en Zegen en Zeldzaam. De laatste jaren is hier nog een dienst aan toegevoegd. Evementen uit het dorp worden gratis voorzien van een actuele en zelf te onderhouden website. Voorbeelden hiervan zijn de sites van het Oranjecomité, 40 jaar Biddinghuizen en Musical Archipel. Dit concept zal nog verder ontwikkeld worden.

Op naar de volgende
Via deze weg willen wij dan ook alle trouwe bezoekers van BHZ-Net, maar ook de leden van de vereniging zelf en alle anderen die regelmatig nieuws en foto's aanleveren hartelijk danken. Mede dankzij u en jullie, kunnen wij het blijven volhouden en ongetijfeld zullen we er nog flink wat jaren aan vastknopen.

Redactie BHZ-Net

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BHZNet.nl
BHZNet.nl BHZNet.nl
Nieuws uit Biddinghuizen
p/a Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
E nieuws@bhznet.nl
W http://www.bhznet.nl/
BHZNet.nl
BHZNet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top