Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Kunstobject tijdens Nationale Scoutingdag

Vrijdag 11 maart 2005
Kunstobject tijdens Nationale Scoutingdag

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 19 maart zet de Osbornegroep voor alle geïnteresseerden haar deuren wagenwijd open ter gelegenheid van de Nationale Scoutingdag; de landelijke open dag van Scouting Nederland.

De Nationale Scoutingdag is dé dag voor kinderen, jongeren en volwassenen om kennis te maken met het uitgebreide en avontuurlijke scoutingprogramma, dat voor iedere leeftijd nieuwe uitdagingen biedt.

Scouting is in Nederland, maar ook wereldwijd, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. De vereniging telt wereldwijd 38 miljoen leden en in Nederland 115.000 leden, verdeeld over 1300 plaatselijke scoutinggroepen.

Dit jaar staat de Nationale Scoutingdag in het teken van wat Scouting in ons land betekent: ‘Dit IS Scouting!!!’. Scoutinggroepen proberen dat 19 maart met speciale activiteiten tot uitdrukking te brengen. De Osbornegroep doet dit op zeer ludieke wijze, namelijk door het pionieren van een heus kunstobject. Dit prachtige kunstobject wordt in de ochtenduren met hout en touw gebouwd op het evenementengrasveld naast het winkelcentrum.


De Osbornegroep start de Nationale Scoutingdag voor belangstellenden om 13.00 uur op het evenementengrasveld naast het winkelcentrum. De Nationale Scoutingdag leent zich bij uitstek om de diversiteit te laten zien van Scouting. Het aantrekkelijke van deze dag is dat de leidinggevenden van de Osbornegroep tonen hoe zij hun activiteiten organiseren met de kinderen en jongeren, aangepast aan hun leeftijd. Om 16.00 uur eindigt de Nationale Scoutingdag.

Actief in samenleving
Veel Scoutinggroepen hebben programma’s voor kinderen vanaf vijf jaar, maar ook oudere kinderen en jongeren vinden bij Scouting veel van hun gading. Scouting biedt voor iedereen een actieve vrijetijdsbesteding. Kenmerken van Scouting zijn niet alleen eigen mogelijkheden ontdekken en met elkaar ontwikkelen, maar ook een nadrukkelijke en actieve rol in de samenleving, plezierig samenwerken, uitdagingen aangaan, zelfredzaamheid, en respect voor elkaar en de leefomgeving. Kinderen kunnen bij de Osbornegroep vanaf 7 tot en met 15 jaar lid worden van Scouting.

In 2006 hoopt de Osbornegroep ook een speltak voor jeugdleden van 15 tot en met 17 jaar te starten.

Nieuwsgierig geworden naar wat dat allemaal met zich meebrengt? Kom gerust een kijkje nemen. En heeft u vragen? Freek Braam, secretaris van de Osbornegroep, zal de gehele middag (vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur) aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Osbornegroep

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scouting
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 21.4 °C
  • 0.0 mm
  • 18.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top