Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Opinie GroenLinks over Boomfeestdag

Zaterdag 19 maart 2005
Opinie GroenLinks over Boomfeestdag
Foto: Wijkteam Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - BHZ-Net ontving vandaag een opiniestuk van Groen Links, afdeling Dronten, betreffende de boomfeestdag en de bezuinigingen.

Waar we normaalgesproken dergelijke stukken niet zomaar plaatsen en dit ofwel op het Forum op te nemen, ofwel te herschrijven als nieuwsbericht, leek het ons deze keer wel kunnen om het letterlijk over te nemen. Dit ook gezien het weinige nieuws in het weekend.

Uiteraard geldt voor onderstaand stuk dat dit een opinie is van GroenLinks Dronten en dat BHZ-Net door plaatsing deze daarom niet per definitie onderschrijft.

Waar Dronten in 2015 zal staan!

Het zat erin! Het afschaffen van subsidies op alle natuur- en milieueducatie activiteiten in de gemeente Dronten. Dus ook op de jaarlijkse boomfeestdag. Want let wel, dat kost onze gemeente toch maar even €1250,- Ja u leest het goed! Da’s wel even schrikken natuurlijk. Zo’n immens bedrag. Het is een fantastische zaak dat onze ChristenUnie wethouder de Graaf zelfs stelt ‘alle kleine beetjes helpen!’ Meer dan ooit weten CDA, VVD en CU prioriteiten te stellen! Hulde voor dit sterk staaltje van rentmeesterschap!
Uiteraard is het een volstrekt belachelijke zaak. Begrijp me goed. Wie stelt dat een bezuiniging van €1250 helpt om op gemeentelijk niveau gaten te dichten, gelooft waarschijnlijk ook dat een gat in de dijk met een vinger te stoppen is.
Terecht zijn mensen vanuit het onderwijs verbaasd. Immers de laatste jaren werden niet alleen boompjes geplant, maar werd er ook in de lessen meer aandacht aan besteed, mede dankzij educatieve suggesties vanuit de gemeente zelf. Verbaasd ook omdat de leerkrachten de waarde echt kunnen inschatten en daar gewoon niet naar gekeken en geluisterd is. Dat er daardoor linken gelegd worden naar de Meerpaal is in die zin ook volstrekt begrijpelijk.

Die link wil ik niet leggen. Ik wil een andere link leggen. De link naar onze burgemeester en wethouders die met een schitterend idee komen om te gaan onderzoeken hoe Dronten er in 2015 uit zou moeten gaan zien. En dat noemen we dan Perspectief 2015. ‘We moeten ons los maken van het nu’ spreekt burgemeester De Jonge, en ‘we moeten onze identiteit op de kaart zetten.’ Prachtige woorden die mij volstrekt duidelijk maken dat we nu al los zijn van het nu. Als De Jonge stelt dat er in de gemeente genoeg plannen liggen die toekomstgericht zijn maar dat de onderlinge samenhang ontbreekt, dan is daar werk voor de gemeente aan de winkel. Dan zouden leidinggevende ambtenaren alsmede toonaangevende beleidsmedewerkers eens meer met elkaar om tafel moeten, lijkt me zo. De Jonge vervolgt door te stellen dat de inwoners van Dronten geen eenduidige identiteit van Dronten kunnen geven. Nee dat lijkt me ook zeg! Vraag duizend Amsterdammers wat ze van hun stad vinden en eenduidigheid zal ook daar ver te zoeken zijn. Gelukkig maar ook want er zijn al eenheidsworsten genoeg in dit land.
Overigens klopt het ook niet. Drontenaren hebben wel degelijk een beeld van de identiteit van Dronten. Veel sport, veel open ruimte, mooie woon- en zorgcomplexen voor ouderen, maar ook niks te doen voor jongeren, dure Meerpaal, te weinig aandacht voor Swifterbant en Biddinghuizen enz.
En ja daar komt ie dan: er moet opnieuw een bureau van veraf bij gehaald worden om al deze zaken te gaan onderzoeken. En dat kost ons dan €100.000.- Dat is precies 80 jaar lang een boomfeestdag! Dat is pas perspectief!

Perspectief 2015 ia al begonnen geacht college. Daar hoeft niet een bureau met geldverspillend onderzoek voor naar Dronten te komen. Met de Dronter bezuinigingen op onderwijszaken als de boomfeestdag en de leskisten natuur en milieu, de logopedie, de onderwijsbegeleidingsdienst, maar ook met bezuinigingen op maatschappelijke organisaties, ontwikkelingshulp ed. heeft dit college al een eigen Perspectief 2015 geschreven. Daarmee is dan in 2015 de identiteit van Dronten volstrekt eenduidig. Een arme gemeente op het niveau van kennis, cultuur, sociale samenhang en financiën.

Gert Talens
Voorzitter GroenLinks Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.9 °C
  • 9.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top