Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

BAS Dames halen zaterdag wedstrijd in

Woensdag 23 maart 2005
BAS Dames halen zaterdag wedstrijd in
Foto: VedaPress

BIDDINGHUIZEN - Komende zaterdag, 26 maart, spelen de dames van BAS de inhaalwedstrijd tegen Risne Stars. Deze wedstrijd werd eerder afgelast, omdat de tegenstander uit Rijssen vanwege verwachte sneeuwval de reis niet aandurfde. Aanvang 14:00 uur in Het Koetshuis.

Afgelopen zondag speelden de BAS dames in Tubbergen tegen Perik Jumpers 2. De basketballsters verloren de wedstrijd met 92-69.

Ongegrond
De angst dat deze zondagwedstrijd zou resulteren in zwak spel van de BAS dames bleek ongegrond. Met de uitwedstrijd tegen Wildcats nog in het geheugen, toen het team massaal onder het niveau speelde, moest Coach Rob Klaassen het team in het hoofd prenten dat het spelen op zondag geen excuus is voor een slechte wedstrijd.

Toch had BAS een slechte start. Er werd nauwelijks gescoord, waar Perik Jumpers vooral uit de breaks de ene na de andere bal raak gooide. Opvallend was ook het aantal persoonlijke fouten bij BAS, en het vrijwel ontbreken daarvan bij de dames uit Tubbergen. Met rust was de stand in fouten dan ook 14-3...

Lengte
Dit bevestigde het gevoel bij het team dat opnieuw de lengte van de speelsters in het nadeel lijkt te werken. Immers, fouten die door grote speelsters worden gemaakt lijken eerder op te vallen dan die van kleine speelsters, een kenmerk van Perik Jumpers. En of het team zich hierom nu boos maakte of niet, het leek allemaal niets te helpen. Scout Rob Kloosterman kon nog maar net door Coach Rob Klaassen voor een technische fout worden behoed wegens commentaar op de leiding.

Lot
Met een stand van 28-10 na het eerste kwart leek een fors verlies het lot, en moest er dus ook van alles geprobeerd worden de schade te beperken. Ook in het tweede kwart wist Tubbergen flink te scoren, maar nu was de verhouding iets minder zwaar. Hierdoor ontstond een ruststand van 45-22.
Na de rust vond Anne-Marie van Wijk het wel mooi geweest. In het derde kwart wist zij maar liefst 19 punten te scoren, normaal gesproken een behoorlijk aantal voor een gehele wedstrijd. Hierdoor werd de rest van het team meegetrokken, en was bereid nog harder te strijden om weer aansluiting te vinden bij Perik Jumpers.

3e kwart
In de zesde minuut was de stand 52-36. Toch bleef Perik Jumpers niet stilzitten. Ook dit team bleef doorscoren, waardoor het verschil toch telkens tussen de 16 en 20 punten bleef steken.In de achtste minuut was het daarom alweer 58-38, en aan het eind van het derde kwart 68-51. In het vierde kwart kon aanvoerster Anne-Marie van Wijk haar scoringsdrang helaas niet voortzetten. Met vier vrije worpen raak en nog vier veldpunten bleef zij steken op 8. Gelukkig werd dit redelijk opgepakt door de rest van het team, zoals Zoë Busch, die in deze periode 6 punten scoorde.
In de tweede minuut van het laatste kwart werd het nog even 70-58, maar telkens wist Tubbergen dan weer een tandje bij te schakelen, waardoor het in de vierde minuut zomaar weer 78-58 kon worden.

Kaarsje
In de laatste fase van de wedstrijd zette de tegenstander nog even door, en toen was ook het kaarsje bij BAS een beetje lager gaan branden. De eindstand: 92-69.
In vergelijking met de thuiswedstrijd (71-61 voor BAS) valt op dat BAS vrijwel even vaak wist te scoren, maar dat Perik Jumpers beduidend vaker de basket wist te vinden. Kennelijk moet er in de verdediging nog iets gebeuren...

35 punten
Anne-Marie van Wijk scoorde maar liefst 35 punten (11 rebounds), Zoë Busch 8 punten. Monique van Luenen en Cindy Molegraaf scoorden 6 punten, Margreet Raterink 5. Erica Brunia, dit na het verkeersongeval van 2 februari voor het eerst weer meespeelde, scoorde 4 punten. Leontine Hegge kwam tot 3 punten en Corina Ros tot 2.

Blessure
Naar op maandag bleek is de in eerste instantie lichte blessure die Cindy Molegraaf opliep tijdens de wedstrijd tegen Perik Jumpers, toch vervelender uitgevallen dan gedacht.
Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Cindy een zware kneuzing heeft opgelopen aan haar linkerhand tijdens een ongelukkig moment in de eerste helft van de wedstrijd.
In de tweede helft heeft zij nog wel meegespeeld, maar heeft toch erg veel last van haar hand. Of de jonge talentvolle speelster komende zaterdag kan meespelen is daarom nog onzeker.
Zie ook http://www.basds1.bravehost.com/

BAS Basketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top