Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Nieuwe crossbaan De Flintstones krijgt vorm

Woensdag 23 maart 2005

BIDDINGHUIZEN - AutoCrossVereniging de Flintstones is in samenwerking met grondverzetbedrijf van Werven al enkele weken bezig om de nieuwe crossbaan aan te leggen en deze krijgt steeds meer vorm.

Eind februari is er begonnen met het afgraven van de bovenste toplaag van de baan. Deze uitgegraven grond is weer gebruikt voor het aanleggen van een veiligheidszone en een talud, vanwaar de toeschouwers straks een prachtig overzicht hebben op het hele circuit.

Profileren
Eind deze week hoopt van Werven klaar te zijn met het profileren van de taluds, waarna er begonnen kan worden met het inzaaien van het rennerskwartier en de publiekszones (taluds). Het bestuur van de Flintstones had dit liever al eerder gedaan, maar door onverwachte stagnaties en de ingetreden vorst van begin maart kwam er roet in het eten.


Gazonnetje
Voorzitter Jennie Brandsma hoopt dan ook op een zacht en groeizaam voorjaar, zodat het publiek op koninginnedag niet in de bagger hoeft te lopen, maar een mooi gemaaid gazonnetje tot zijn beschikking heeft.

Jurywagen
Op Koninginnedag zal ook de nieuwe jurywagen in gebruik genomen worden. Dit is een containerkeet, welke door medewerker Eberhard Vallant compleet is verbouwd, d.m.v. het aanbrengen van een kozijn van 5 meter lengte, met de daarbij behorende jurytafel van dezelfde lengte.
Bovenop het dak van de jurywagen zal plaats worden gemaakt voor de wedstrijdleider. Door deze vernieuwingen zullen de jury en wedstrijdleider een beter zicht op de wedstrijd krijgen, wat de veiligheid ten goede komt.


Meer dan 350 inschrijvingen
Het aantal inschrijvingen voor de Koninginnecross is overweldigend. Er zijn al meer dan 350 inschrijvingen binnen. Het wedstrijdcommissariaat onder leiding van Rob Roodselaar heeft al menig rijder op de wachtlijst moeten plaatsen. De Flintstones hanteren het motto; vol is vol en de datum van betaling is daarvoor bepalend.

Tweede cross
De mogelijkheid voor inschrijven voor de tweede cross op 9 juli a.s. is overigens op de website van de Flintstones reeds geopend (http://www.deflintstones.nl).

Publiekstrekker
Het bestuur hoopt vele bezoekers te mogen ontvangen tijdens de opening van hun nieuwe circuit. Hiervoor hadden zij gehoopt een echte publiekstrekker naar Biddinghuizen te krijgen. Na de afzeggingen van respectievelijk Jan de Rooy, Hans Bekx en het Bowlerteam van o.a. Peter R. de Vries is het bestuur druk in onderhandeling met andere teams voor een bezoek aan Biddinghuizen. Zodra er meer bekend is zal dit wederom op BHZNet verschijnen.

ACV De Flintstones

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Racesport
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top