Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb

Colombinehuis gaat digitaal de lente in

Dinsdag 29 maart 2005

BIDDINGHUIZEN - Het Colombinehuis, het populaire vakantieverblijf in Biddinghuizen voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet op vakantie kunnen, heeft vandaag op 'derde' paasdag de nieuwe website www.colombinehuis.nl officieel in gebruik genomen.

De website is ontwikkeld in samenwerking met Exed Internet uit Dronten. Er is gebruik gemaakt van het moderne Content Management Systeem van Exed (het CMS-plus) waarmee de website door de medewerkers, de vrijwilligers en mogelijk ook de bezoekers van het Colombinehuis zelf kan worden samengesteld en onderhouden.

De nieuwe website bevat fraai geillustreerde informatie over de accommodatie, speciale voorzieningen voor gehandicapte kinderen, het activiteitenprogramma, het theater en de speciaal aangepaste Colombineboot waarmee kinderen op het Veluwemeer kunnen varen. Op de website staat ook hoe kinderen en hun ouders in aanmerking kunnen komen voor een verblijf in Colombine. Er is een zeer plezierige samenwerking geweest tussen het Colombinehuis en Exed op het gebied van de vormgeving. Tevens heeft Exed een aantal bedrijven in de regio bereid gevonden de website financieel te ondersteunen.

Het Colombinehuis is een vakantieverblijf dat zich richt op kinderen die niet of nauwelijks op vakantie kunnen. Het gaat om kinderen die chronisch ziek zijn, een zware medische behandeling achter de rug hebben of onder zware emotionele druk leven. Het Colombinehuis is sinds 1997 gevestigd in Biddinghuizen en bestaat uit een moederhuis met daaromheen acht appartementen die plaats bieden aan 40 personen. De kinderen kunnen vergezeld worden door hun gezinsleden. Elk appartement straalt de sfeer van een bepaald land uit.

Colombine ontvangt geen overheidssteun en is geheel afhankelijk van donaties, bijdragen en sponsoring. Het Colombine-huis krijgt wel structurele steun van de apothekers van Nederland. Individuele apothekers nodigen van tijd tot tijd ook kinderen uit hun patientenbestand uit en betalen het verblijf.

De stichting Colombine heeft een bestuur met vijf leden. De dagelijkse leiding is in handen van Willem Flantua en Mary van Veen. Naast de beide directieleden en de hond Sleepy zijn er nog 11 parttime/fulltime medewerkers in dienst. Het Colombinehuis is o.a leerbedrijf voor de SPW/SPH leerlingen en heeft jaarlijks tien stagiaires onder dak. Daarnaast zijn er ongeveer 50 vrijwilligers die over het jaar verspreid belangeloos voor de gasten zorgen.

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top