Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Boswachter en Oeli maken ballonvaart

Woensdag 18 juli 2001

BIDDINGHUIZEN - Een droomwens van boswachter Gerrit Mol ging maandagavond in vervulling. Een ballonvaart over de prachtige natuurgebieden van Flevoland en het Veluwemeer.
Als cadeau voor zijn vijftigste verjaardag had de inwoner van Biddinghuizen de ballonvaart gekregen van zijn kinderen. De ballonvaart was gepland op vrijdag 8 juni tijdens de feestweek Biddinghuizen, maar de harde westenwind en het verbod om op de Veluwe te landen vanwege de MKZ-crisis zorgden voor een gedwongen uitstel.

Jaar van de Vrijwilliger
Dit ook tot grote teleurstelling van Herman Oerlemans. Want boswachter Mol had nog een plek over in de mand, naast zijn twee dochters, zoon en broer die de ballonvaart ook zouden meemaken. Mol bood de vrije plaats aan Dorpsbelangen Biddinghuizen aan om mede in het kader van het Jaar van de Vrijwilliger een persoon uit de gemeenschap te kiezen die veel voor het dorp doet. Uitverkorene was Herman Oerlemans, enige dagen ervoor nog benoemd tot erelid van BAS-voetbal.
Maandag om 20.45 uur ging de heteluchtballon richting Veluwemeer om na één uur en tien minuten te landen in Hulshorst. Vanaf een hoogte van 300 meter hebben de reizigers Flevoland volop kunnen observeren.

Bron: Dagblad Flevoland

nieuwsrubrieken
gerelateerd nieuws
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top