Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Inbreker voor de rechter

Zaterdag 9 april 2005

BIDDINGHUIZEN - Volgens justitie heeft een 23-jarige man uit Dronten 23 inbraken op zijn geweten. De jongeman zou hebben toegeslagen in Dronten, Biddinghuizen en Zwolle.

De buit zou vooral hebben bestaan uit dure computers en beeldschermen. Ook entreebewijzen voor Six Flags (nu Walibi World) zou hij hebben gestolen.

Waslijst
De rechtzaak tegen de jongeman wordt pas over enkele maanden inhoudelijk behandeld, maar nu werd bij de rechtbank in Lelystad al duidelijk dat het om een hele waslijst aan inbraken gaat in de hele regio.

Halve meter
Het dossier van de jonge Drontenaar meet ruim een halve meter dikte, zo bleek tijdens de pro forma zitting. De jonge inbreker ging vooral aan het werk bij basisscholen en kantoren. Tijdens oudejaarsnacht zou hij hebben ingebroken in het gemeentehuis in Dronten.

NieuwsTV
Hier haalde hij drie beeldschermen en twee computers weg. Ook zou hij eind vorig jaar bij de Flevopost en NieuwsTV een videocamera hebben gestolen en later verhandeld. In oktober stond er al een zitting gepland tegen de Drontenaar, maar toen was het dossier niet op tijd af. Omdat de rechtbank dit wel had geëist van justieie, moest men hem vrijlaten uit voorarrest.

Volgens de aanklager ging hij een maand later alweer verder met inbreken. Nu blijft de 23-jarige inbreker vast tot de volgende zitting in juni.

Bron: Nieuws TV

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Rechtzaken
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.5 °C
  • 0.0 mm
  • 21.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top