Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Maris Sonores op tournee in Eemdijk

Woensdag 4 mei 2005
Maris Sonores op tournee in Eemdijk
Foto: Maris Sonores

BIDDINGHUIZEN - Op de avond van Koninginnedag gingen 9 auto’s met muzikanten en aanhang naar Eemdijk, waar Maris Sonores was gevraagd te komen spelen op het Oranjefeest.

In een overvol dorp had de Oranjevereniging prima parkeerplaatsen voor Maris Sonores geregeld.

Maris Sonores werd gevraagd de “stoelendans” op het feestterrein te begeleiden.Beneden aan de dijk langs de havenkant hebben werden er eerst enkele nummers gespeeld.


Toen werden de stoelen klaar gezet; de eerste ronde was voor de kinderen onder de 15 jaar. Doeke Dobma ging als volleerd dirigent/entertainer met zijn fluitje voor de groep staan en er werden diverse feestnummers uit “Holland Jubelt” gespeeld.


De volgende ronde was voor de ouderen, waarbij de stoelen bezet werden door de dames, terwijl de heren mochten rondhollen en neerploffen op het fluitsignaal van Doeke.

De stemming kwam er echt in. Zeker toen bij de laatste ronde de heren mochten plaatsnemen en de dames mochten rondhollen. Het ging zo enthousiast dat Doeke compleet met fluitje het verkeer moest regelen en de dames moest doorzwaaien. Uiteindelijk bleef er toch één winnares over.

Vervolgens trok Maris Sonores het dorp door met een lampionoptocht voor de kinderen. Honderden kinderen liepen achter Maris Sonores aan en letterlijk tot de laatste huizen in het dorp stonden de mensen voor de deuren en langs de straat.

Het was een succes en iedereen heeft een leuke avond gehad, zeker toen er na afloop nog een consumptie kon worden afgehaald op het feestterrein.

Maris Sonores

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Maris Sonores
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top