Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Flevoland kent ongekende groei starters

Donderdag 14 juli 2005
Flevoland kent ongekende groei starters
Foto: KvK Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het aantal startende ondernemers in Flevoland blijft onverminderd groeien. In de eerste helft van dit jaar is het aantal Flevolanders dat voor zichzelf begon met eenderde toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Met 33 procent ligt het groeipercentage royaal boven het landelijk gemiddelde van 23 procent.

Flevoland blijkt nog steeds populair bij startende ondernemers. In de eerste helft van dit jaar schreven 1244 mensen zich in als ondernemer in het handelsregister van de kamer van koophandel. Vorig jaar bedroeg dit aantal nog 937. Ten opzichte van 2003 nam het aantal nieuw gestarte bedrijven zelfs met 71 procent toe. De toename van het aantal starters is relatief het grootst in de gemeenten Zeewolde, Dronten, Noordoostpolder en Urk. In absolute aantallen starten de meeste bedrijven in Almere en Lelystad. Deze grote gemeenten zijn samen goed voor ruim tweederde van alle starters.

Starterstraject
Om startende Flevolandse ondernemers goed op weg te helpen is er het Starterstraject van de Kamer van Koophandel Flevoland. In dit speciale traject, dat bestaat uit acht seminars, een coach, een ondernemingsplan en een aantal netwerkbijeenkomsten, krijgen deelnemers veel persoonlijke begeleiding bij het starten van hun bedrijf. Het eerstvolgende Starterstraject gaat in september van start. Dankzij subsidie van de provincie Flevoland kan in 2005 een korting van 100 euro worden gegeven.

Deelnemers betalen in plaats van 245 euro slechts 145 euro. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, inschrijven kan via http://www.kvk.nl/starterstraject.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek KvK
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top