Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Broers finishen in Beachrace

Woensdag 21 september 2005

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag werd op het Spijkstrand bij Biddinghuizen de 11e editie van de Strandrace Flevoland gehouden.

Onder de deelnemers was onder andere Ronny Akkerman uit Biddinghuizen en ook zijn broer Barry, woonachtig in Dronten, reed mee. Beide kwamen uit in de klasse 'liefhebbers' waar ze een totaal van 27 respectievelijk 24 punten wisten te halen. Goed voor de plaatsen 34 en 35 - niet gek voor een eerste deelname.

Manches
In alle klassen werd er gereden in twee manches, uiteindelijk leidend tot een totaalstand. De klasse waarin de broers Akkerman uitkwamen, bestond uit 57 deelnemers. Jarno Meijer uit Amsterdam won beide manches en daarmee ook het eindklassement.

Andere klassen
In de klasse MX2 was Remco Doornwaard uit Oldebroek de sterkste na een eerste en een tweede plaats en bij MX Open won Saris uit Bakel. Gerie Verkoelen uit Meijel won bij de Quads en de zijspan ten slotte was een prooi voor het duo Wilfred van Werven & Jaap ten Hove.

Volgende race
De Beachrace Flevoland maakte voor het eerst deel uit van de 'KNMV Dutch Open Beachrace Cup'. Zaterdag aanstaande is de tweede en laatste strandrace in Vlissingen. Volgend jaar wordt er mogelijk een derde race aan toegevoegd: in Callantsoog.

Belangstelling
De belangstelling voor de editie van dit jaar 'viel wat tegen', maar dit komt vooral doordat er vorig jaar geen Strandrace was op het Biddinghuizer strand. Met de race van dit weekeinde heeft de organisatie zichzelf weer geprofileerd, dus de verwachting is dat er volgend jaar weer meer toeschouwers zullen zijn bij het snelle circuit van Biddinghuizen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top