Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Hoe ver is 72 kilometer?

Zondag 25 september 2005
Hoe ver is 72 kilometer?
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Huisduinen – Na het lopen van de 23e etappe in het Rondje Nederland bereikte ultra-atlete Ria Buiten vandaag het meest Noordwestelijke puntje van Nederland (Op Texel na, maar Ria doet de Waddeneilanden niet aan).

Om 15.00 uur al kwam ze na 72 kilometer hardlopen aan in het Noord Hollandse Huisduinen (bij Den Helder). In Den Helder liet ze een arts naar haar pijnlijke voet kijken.


Na 72 kilometer strand achter zich te hebben gelaten deed haar voet bij aankomst in Huisduinen zoveel pijn, dat besloten werd een arts te raadplegen. Net als de vorige keer toen ze doktershulp zocht voor haar voet was ook nu weer het advies een paar dagen niet te lopen. ‘Ik maak mijn Rondje Nederland af, blaar of geen blaar’, besloot Ria. ‘Goed intapen en gewoon doorlopen’.

Hoe ver?
Hoe ver is 72 kilometer? Met de auto maar een klein uurtje en is de afstand te overzien. Op de fiets betekent het voor de meesten van ons al een flinke uitdaging. Maar 72 kilometer hardlopen, met een pijnlijke blaar…. dat is ver.


Oma
De sportiefste oma van Biddinghuizen kwam in haar strijd met de kilometers vandaag de volgende plaatsen tegen; IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, via de Hondsbosse Zeewering naar Petten, Callantsoog, Grote Keeten, en uiteindelijk dan de finish Huisduinen.

Wind mee
72 Kilometer strand met een duwtje in de rug van Moeder Natuur in de vorm van een stevige zuidenwind. ‘Heerlijk die wind, ik vlóóg gewoon over het strand! Gelukkig kwam ik net voor de vloed binnen, dus hoefde ik niet door het mulle zand te lopen’.


Biddinghuizers
Ook vandaag weer wachtte een aantal mensen uit Biddinghuizen Ria op bij de finish; twee zusjes en een broer van Ria waren er, Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma en Jannie en Aalt Mulder. Stanza van Nunen, van de Loopgroep Biddinghuizen liep vandaag een aantal kilometers met Ria mee.

Morgen de etappe Huisduinen – Zurich, over een afstand van 67 kilometer
Totaal gelopen 1587,5 kilometer
Nog te gaan: zes dagen en 417 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag: Rita van Westen

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.8 °C
  • 0.0 mm
  • 11.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top