Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Golfclub Dorhout Mees bestaat 10 jaar

Dinsdag 27 september 2005

BIDDINGHUIZEN - Van 4 tot en met 8 oktober viert de golfclub Dorhout Mees haar tienjarig bestaan.

In de hal van het clubhuis staan grote borden met daarop het programma van de komende lustrumweek en lijsten waarop de leden kunnen intekenen voor deelname aan de feestelijke activiteiten.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden georganiseerd, zoals voor de heren op dinsdag een Zuiderzee Masters. Na de wedstrijd gaan de “zeebonken” genieten van een echt Zuiderzeebanket.

Op woensdag zal de baan een zeer ongewoon aanzien geven want dan gaan dames en heren een zogenaamde Cross Country wedstrijd spelen.

Dat betekent dat de holes niet in de gebruikelijke volgorde gespeeld gaan worden, maar “georganiseerd” dwars door de baan. Op donderdag zijn de dames aan de beurt in de Dames Classic met na afloop een high-tea.

De slotdag, zaterdag, zal een dag worden met verschillende activiteiten. De volwassenen en oudere jeugdleden spelen een Magnum Challenge wedstrijd. Die dag wordt ook de finale van het clubkampioenschap Matchplay voor dames en heren verspeeld. Voor de jeugd is een speciale middag met veel verrassingen.

De dag wordt besloten met een geweldige golfshow van Joost Hage en een feestavond voor leden, partners en genodigden.

10 jaar golfclub
De ondernemer Henk Ketelaar is ruim tien jaar geleden begonnen met de aanleg van een golfbaan van negen holes naast de schietbaan en het adventurepark Dorhout Mees.

Een handjevol leden vormde de club, die speelrecht had op deze baan. Er is veel gebeurd in de afgelopen tien jaar. De golfclub heeft nu ruim 1100 leden. De baan is fors uitgebreid en heeft nu zevenentwintig holes.

De volgende negen holes in aanleg, wordt een zogenaamde Wetlands baan, die naadloos aansluit bij haar omgeving. Deze zullen naar verwachting in het voorjaar van 2006 bespeelbaar zijn.

De baan heeft inmiddels ook de A-status verworven. Dankzij de enorme inzet van de onderneming en haar personeel ligt de baan er gedurende het hele jaar onberispelijk bij.

Dit jaar was de club in juni gastheer van de Nederlandse Kampioenschappen Matchplay. Voor een evenement als dat wordt je niet zomaar geselecteerd. De eisen waar je aan moet voldoen zijn hoog.

Op de website http://www.dorhoutmees.nl of in het golfcafé aan de Strandgaperweg te Biddinghuizen is verdere informatie te verkrijgen.

Dorhout Mees

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorhout Mees
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top