Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Ria is binnen!

Zaterdag 1 oktober 2005
Ria is binnen!
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Onder grote publieke belangstelling is Ria Buiten vanavond binnengehaald in Biddinghuizen, na een 29-daags Rondje Nederland - een monstertocht van meer dan 2000 kilometer voor de Stichting Onderzoek Stofwisselingsziekten.

Vandaag liep ze de laatste etappe naar Gramsbergen, waarvan het verslag later zal verschijnen, waarna ze in Gramsbergen al feestelijk werd ontvangen. Via Dronten (Flevo Delta) ging de reis naar de Rietweg. Vanaf de Rietweg liep Ria, samen met Loopgroep Biddinghuizen en mountainbikers, de laatste 3 kilometer naar haar woonplaats en wat ze daar zag deed ook haar verbazend opkijken, nadat er eerst bij ‘De Bult’ al vuurwerk werd ontstoken.


Ria en Trond bij binnenkomst in het dorp

Vol
Honderden mensen hadden zich opgesteld langs de Baan en nabij Kamphuis, de muziek speelde, kinderen waren vervrolijkt met ballonnen en lichtjes, sportverenigingen van Biddinghuizen waren in tenue als eerbetoon en vooral de media was er ook om Ria op de foto te krijgen.


Sportverenigingen van Biddinghuizen kwamen in speciale kledij

Rondrit
De hektiek werd volledig bij de T-splitsing Baan/Voor/Plein. Nadat ze onder de poort door was over een rode loper, was lopen bijna niet meer mogelijk door alle mensen. Op het Plein stond de koets klaar, om Ria vanaf daar een kleine rondrit door het dorp te geven. Ook hier hetzelfde beeld. Vlaggen aan de huizen, versierde huizen, spandoeken en veel mensen die meeliepen of langs de weg stonden.


Rondrit ter hoogte van De Cultuursingel

Feesttent
De rondrit eindigde bij de gigantische feesttent op het evenemententerrein aan De Dreef. Wederom hetzelfde beeld: drommen mensen die haar toejuichten en een daverend applaus lieten horen. Hierna ging een ieder de tent in, om daar uit volle borst “You’ll never walk alone” mee te zingen, terwijl Ria Buiten richting podium liep.


Donderspeech
Uiteraard waren er vele woorden van lof. Presentator Klaas Wilting (bekend van Omroep Flevoland) liet Lia Flipse van Ladies’ Circle Dronten aan het woord, dorpsvoorzitter Jennie Brandsma, de familie van Ria en natuurlijk ook burgemeester Aat de Jonge, die met een ware donderspeech zowel dorp als Ria liet beseffen wat voor prestatie het is en hoe een dorp als Biddinghuizen hier groots mee om is gegaan.


Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma en Ria Buiten

Erepenning
De burgemeester had echter nóg een verrassing. Sinds 1972 was het niet meer voorgekomen, maar vanavond was het terug. Ria Buiten ontving uit zijn handen een erepenning van de gemeente Dronten.


De erepenning

Het feest in de tent zal nog de hele avond voortduren en de redactie van BHZNet.nl zal ook hierbij aanwezig zijn, om (waarschijnlijk zondag) dit alles in woord en beeld te verslaan.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.4 °C
  • 0.2 mm
  • 7.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top