Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Feest in de kerk en in de tent

Donderdag 20 oktober 2005
Feest in de kerk en in de tent
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De woensdag in de feestweek van de Tamarisk was voor de kinderen een gewone schooldag. Want ook het gewone schoolwerk moet doorgaan.

Maar 's avonds was het weer groot feest. Om 19.00 uur begon in een volle Voorhof de dankdienst ter gelegenheid van 40 jaar Christelijk onderwijs in Biddinghuizen. Het was met recht feest. 's Morgens al waren veel ouders in touw geweest om de ruimte aan te kleden met allerlei prachtige tekeningen en knutselwerken van de kinderen die ze op school hadden gemaakt.


Een feestelijke dienst, geleid door dominee Spit, begeleid door meester Dani en Hans Aantjes. De kinderen zaten klassikaal vooraan, de ouders en andere belangstellenden vulden de rest van de kerkruimte.

Lize van de Broek, afgevaardigde in het overkoepelende bestuur van de vereniging, opende de dienst en heette iedereen welkom. Tijdens de dienst werden er veel mooie liederen gezongen.

Rollenspel
In een rollenspel werd een verhaal uit de bijbel nagespeeld, maar dan toegespitst op deze tijd. Een rijke man zond zijn knecht uit om mensen uit te nodigen voor zijn feest. Maar iedereen had een excuus om niet te komen.

Bijvoorbeeld de burgemeester, die moest eerst het nieuwe winkelcentrum van Biddinghuizen openen. Of de koningin, zij was veel te druk met het bezoeken van de provincies.


Hilariteit toen wethouder De Graaf, gespeeld door Marijn, op het toneel verscheen. Hij vond het jammer dat al dat lekkere eten aan zijn neus voorbij ging, maar hij moest eerst de eerste paal slaan van het nieuwe schoolgebouw van de Tamarisk. En deze uitspraak werd met applaus beantwoord.

Uiteindelijk werd iedereen die zich altijd buitengesloten voelde uitgenodigd om op het feest te komen. Zo werd verbeeld dat het feest van de Tamarisk een feest is voor iedereen.

Dominee Spit vertelde een verhaal over Kikker en de bijzondere dag, ondersteund met illustraties via een groot scherm. De kleuters van groep 2 lieten een lintendans zien. En de mooiste symboliek zat aan het eind van de dienst toen iedereen de linten die bij binnenkomst waren uitgedeeld, aan elkaar ging knopen. Er ontstond één grote lange slinger. Symbool voor de samenbindende elementen in en van de school, die ook ergens voor durft te staan. Een prachtig gezicht.

Receptie
Het tweede deel van de avond speelde zich af in de feesttent aan de Koolzaadhof. Hier was de receptie voor oud-leerkrachten, oud-bestuurders en andere betrokkenen bij de school. De tent was stampvol.

"Het was erg leuk om al die vertrouwde gezichten weer te zien," aldus Reitze Sybesma, oud-voorzitter van de schoolcommissie van de Rank. "We hebben echt dingen met elkaar gedeeld."


Veel mensen zijn in Biddinghuizen blijven wonen, maar ook mensen van buitenaf wisten de weg naar de tent goed te vinden. Zo waren er bijvoorbeeld meester Hans Kok, meester Folkers, meester Ageenbrug, maar ook meester Henk Wiersma.

Ook oudercommissieleden die al lang het dorp uit zijn, kwamen het feest meevieren van de jubilerende school. Tijdens deze avond werd ook het eerste exemplaar van het jubileumboek officieel overhandigd. Eerst hield Sjoerd Feenstra, de huidige directeur, een mooie toespraak waarin hij 40 jaar christelijk onderwijs en alles daar omheen de revue liet passeren.


Waardering was er bij de bezoekers voor het feit dat hij het accent durft te leggen op het christelijke element van de school. Na deze toespraak overhandigde hij het jubileumboek aan meester Prins, eerste hoofd van De Rank, en aan meester Folkers, eerste hoofd van 't Klimop.

De bezoekers van de receptie mochten getuige zijn van de première van de revue over 40 jaar school. Allemaal neergezet met eigen mensen. Mooie rollen zoals bijvoorbeeld (oud-leerkracht) Ronald van Til die Sjoerd Feenstra speelde.


Al met al een avond waarop reden was tot feest en waarop teruggekeken wordt met een goed gevoel.

Donderdagmiddag is er in de tent de crea-middag, en daarnaast zijn vandaag en morgen beide scholen (zowel de "Rank" als de "Klimop") nog geopend om de tentoonstelling te bekijken met foto's van de school door de jaren heen. Echt de moeite waard om te gaan bekijken! U kunt daarvoor de scholen binnen lopen tijdens de schooltijden.

Foto's kerkdienst
Foto's Receptie

Verslag Tineke Stuifzand

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top