Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Kindermiddag komt zeker terug

Vrijdag 21 oktober 2005
Kindermiddag komt zeker terug
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De festiviteiten rondom de najaarsfeestweek van begin oktober lijken alweer ver vervlogen, al is het pas twee weken geleden dat Biddinghuizen feestvierde.

Tijd om eens terug te kijken op de succesvolle week, waar onder andere ook de kindermiddag onderdeel van was. Joke Harms, één de organisatoren van de middag, blikt met ons terug op één van de meest succesvolle kindermiddagen sinds deze worden georganiseerd.

Middag
"Tijdens het Millenniumfeest in 1999/2000 organiseerden we voor het eerst een middag speciaal voor de kinderen, toen nog vanuit de combinatie Dorpsbelangen / Soos Neptunus," vertelt Harms. "Toen was er een wat ruimer budget, waardoor we bij die eerste keer al een landelijk bekende clown (Jopie) konden halen."

"Ik weet nog dat het toen goed aansloeg in Het Koetshuis - reden voor ons om dit idee te onthouden en vaker iets speciaal voor de kinderen te doen."

Vier jaar later, tijdens de viering van 40 jaar Biddinghuizen, was er opnieuw een kindermiddag, toen met het plaatselijke clownsduo Cobus en Pepe - ook dat bleek toen een schot in de roos.

Budget
"Deze keer hadden we weer een iets ruimer budget gekregen en om nu iedere keer een clowns-act te huren, leek ons niet afwisselend genoeg. Daarom gingen we verder zoeken, waarop we de Jungle Show vonden. Ietsje duurder, maar garant voor een leuke middag."


De vakantiemensen

Tent
Net als vorig jaar werd ook deze keer de middag in een feesttent gehouden. De ruimte is wat minder 'stil' dan een sporthal van Het Koetshuis, maar daarom niet minder goed. "Wat we hiermee onder andere willen bereiken, is dat ook de kinderen van Biddinghuizen betrokken worden bij de uitgebreidere feestweken."

"De kinderen waar het hier om gaat, zitten nog op de basisschool en die kunnen vaak niet meedoen met de dingen die 's avonds worden georganiseerd. Om ze toch zo vroeg mogelijk al te laten merken 'dat er wat gebeurt in Biddinghuizen', doen we het op deze manier: op de woensdagmiddag."


De grote tent was met ruim 130 kinderen toch aardig gevuld

Jungle
Het verhaal was verrassend leuk. Joke: "De show ging over twee mensen die met vakantie in de jungle waren. De jungle bleek een bijzonder gebied. Zo was er een aap die bananen stal van de mensen en vonden ze een klein leeuwtje, dat ze naar de moeder terugbrachten."

"Verder was er een stroper in de jungle die veel geld verdiende met de dieren die hij in een grote kist had verstopt. Gelukking vonden de vakantiegangers de kist en, samen met de aanweizge kinderen, toverden ze al het verdiende geld weg. De stroper werd in zijn eigen kooi gevangen en zo kon hij geen dieren meer vangen."

De kinderen deden vooral goed mee met de apendans en met het toveren, zodat de zij na afloop verdiend werden getrakteerd op ranja en een zakje chips.

Herhaling
We vragen Joke of Dorpsbelangen wat haar betreft de juiste weg is ingeslagen met dit soort activiteiten. "Absoluut!" antwoordt ze. "Zoals gezegd betrekken we de kinderen op deze manier vroeg bij de dorpsfeesten en dat is ook op de lange termijn alleen maar goed. Bovendien vinden wij het zelf ook veel te leuk om te organiseren en met zo'n team van enthousiaste mensen, zou ik het zelf ook nog jaren volhouden. Wat ons betreft komt er zeker een vervolg!"


De stroper, gevangen in zijn eigen kooi

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top