Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Politiek eensgezind over plannen Biddinghuizen

Woensdag 2 november 2005
Politiek eensgezind over plannen Biddinghuizen
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Als het aan de politieke partijen ligt komt het helemaal goed met Biddinghuizen. Tijdens de politieke avond in het Koetshuis bleek dat alle partijen zo’n beetje dezelfde visie hebben wat betreft de toekomst van Biddinghuizen.

De partijen waren het opvallend met elkaar eens. Met de verkiezingen in het vooruitzicht hebben ze allemaal grootse plannen voor Biddinghuizen. Wat er in Biddinghuizen precies moet gebeuren werd door de politiek unaniem onderstreept; de bibliotheek moet blijven, hoe en waar precies dat is nog de vraag. En het zwembad mag niet gesloten worden. Het nieuwe winkelcentrum moet er komen en de scholen, daar moet ook iets aan gedaan worden.

Onderleiding van Gert Jan van Tilburg deden alle partijen eerst hun plannen voor Biddinghuizen uit de doeken, waarna het publiek vragen kon stellen. Wethouder Siebe de Graaf, die namens Christen Unie het woord voerde, verzekerde het publiek dat het goed komt met het winkelcentrum. De Graaf verwacht niet dat de brand in de Gouden Ploeg gevolgen heeft voor de onderhandelingen met V. Troifontaine. In maart 2006 gaat de bouw van het nieuwe winkelcentrum van start, zo liet hij zijn toehoorders weten.


Dat Biddinghuizen moet groeien, daarvan lijkt iedereen overtuigd. Voor de meeste partijen lijkt het niet uit te maken waar die groei moet plaatsvinden, op locatie De Cuelenaere of van der Horst, als het maar snel gebeurt, een standpunt waar zowel Dorpsbelangen als Biddinghuizen Vooruit! volledig achter staan. Dorpsvoorzitter Jennie Brandsma pleitte er bij de politiek voor de ontwikkeling van De Kaai 4 niet uit het oog te verliezen.

Het animo vanuit het dorp voor de avond was groot. Zo groot zelfs, dat de zaal van het Koetshuis te klein was. De twintig ontwerpen voor de vlag voor Biddinghuizen trokken veel belangstelling. Middels stemformulieren kon iedereen een keuze maken. Jennie Brandsma liet weten dat de ontwerpen voor een vlag naar alle waarschijnlijkheid nog ergens in het dorp tentoongesteld zullen worden, zodat mensen die niet op de avond in het Koetshuis aanwezig waren alsnog hun keuze kunnen maken voor de vlag.


Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top