Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Nieuw Reglement over verhuizing bij renovatie

Woensdag 23 november 2005

BIDDINGHUIZEN - Tijdens de jaarlijkse bewonerscommissieavond van Oost Flevoland Woondiensten die gisteravond 22 november plaatsvond is officieel het nieuwe ‘reglement inzake verhuizing bij renovatie’ getekend.

Het reglement werd ondertekend door Huurdersvereniging OFW als vertegenwoordiger van de huurders en Oost Flevoland Woondiensten. Hierin is een verzameling rechten vastgelegd waar bewoners, die in verband met renovatie moeten verhuizen, zich op kunnen beroepen.


In het Besluit Beheer Sociale Huursector (BBSH) staan alle regels waaraan een woningcorporatie zich moet houden. Hierin is onlangs een nieuw artikel opgenomen waarbij de woningcorporatie verplicht is om huurders die als gevolg van renovatie moeten verhuizen een bijdrage in de kosten van verhuizing te betalen.

In ditzelfde artikel is bepaald dat een woningcorporatie een reglement moet hebben waarin is vastgesteld hoe hoog deze bijdrage voor de verschillende woongelegenheden is.

Oost Flevoland Woondiensten maakte bij herstructurering zoals in De Boeg en in Biddinghuizen Centrum al gebruik van een dergelijk reglement. Voor de bewoners die moesten verhuizen in verband met sloop van hun woning was een regeling opgesteld met daarin rechten over urgentie, vergoedingen, eventuele wisselwoningen en huurgewenning.

Dit reglement werd altijd vooraf voorgelegd aan de Huurdersvereniging en bij positief advies werd het bij sloop toegepast.

In overleg met Huurdersvereniging OFW heeft Oost Flevoland Woondiensten het nieuwe reglement opgesteld. Met het ondertekenen van het reglement staan de rechten en vergoedingen voor bewoners die in verband met renovatie verplicht moeten verhuizen officieel vastgelegd.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top