Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK

OFW maakt plannen 2006 bekend

Dinsdag 29 november 2005
OFW maakt plannen 2006 bekend
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De begroting 2006 is vastgesteld. In de begroting voor 2006 staan de plannen die OFW in 2006 wil uitvoeren.

Vanzelfsprekend staan er weer de nodige modernisering- en nieuwbouwprojecten op het programma. Ook het planmatig onderhoud is niet vergeten. Daarnaast wordt ingegaan op de aanbevelingen die opgenomen staan in het visitatierapport.

Debat
De belangrijkste aanbeveling uit het visitatierapport is dat OFW mede het maatschappelijk debat zou moeten organiseren over de uitdagingen waar Dronten de komende tijd voor staat. Een afgeleide hieruit is welke bijdrage OFW maar ook anderen kunnen leveren aan het realiseren van die uitdagingen. Resultaat van deze discussie is dus “doet OFW de goede dingen en vervolgens doet OFW de goede dingen goed. "

Kwaliteit & Onderhoud
Kwaliteit en onderhoud
In de begroting staan natuurlijk ook de concrete voornemens van OFW in het komende jaar. Er wordt weer het nodige aan planmatig onderhoud gedaan, zoals schilderen en houtrotherstel. Vanzelfsprekend is er geld gereserveerd om alle reparaties uit te voeren. Er wordt extra aandacht besteed aan de bouw van woningen voor ouderen en jongeren. Ook de modernisering van woningen heeft de aandacht.

Woonlasten, energiebesparing, veilig hang- en sluitwerk staan op de agenda. Het kwaliteitsbeleid van OFW wordt doorgezet, want ook in 2006 wil OFW het kwaliteitslabel KWH behouden. Kortom ook in 2006 is er weer genoeg werk aan de winkel.

Duurzaam ondernemen
OFW besteedt veel aandacht aan duurzaam ondernemen. Als maatschappelijk ondernemer stelt OFW zich tot doel om in de gemeente Dronten een goed woon- en leefklimaat te realiseren, zeker voor mensen die zwak op de woningmarkt staan.

Projecten
In 2006 worden verschillende moderniseringsprojecten uitgevoerd, waarbij de buitenschil gerenoveerd en de binnenzijde gemoderniseerd wordt.

Biddinghuizen
OFW gaat op het terrein aan de Tas/Achterbaan in de directe omgeving van het winkelcentrum in Biddinghuizen een complex van 55 huurappartementen voor ouderen realiseren. Naar verwachting zal de uitvoering van de nieuwbouw in de tweede helft van 2006 plaatsvinden.

Herstructurering
Samen met de gemeente Dronten heeft OFW een herstructureringsplan voor Biddinghuizen-centrum ontwikkeld. In het herstructureringsplan zijn plannen opgenomen voor ingrepen in het openbaar gebied, inbreiding en herstructurering van de bestaande woningen.
De uitvoering van het herstructureringsplan bestrijkt de periode van 2006 tot en met 2011. In totaal worden 194 woningen gemoderniseerd, 128 nieuwe woningen gebouwd en 46 woningen gesloopt.

Bewonerscommissies
Tijdens de bewonersavond en de avond voor bewonerscommissies is een verkorte versie van de begroting gepresenteerd. Vanzelfsprekend waren de leden van bewonerscommissies erg geïnteresseerd in de (onderhouds)plannen voor hun wijk en de wijze waarop zij hieraan een bijdrage kunnen leveren.

Tijdens deze avond werd door de voorzitter van de Huurdersvereniging ingegaan op de mogelijkheden voor bewonerscommissies om invloed uit te oefenen op het planvormingsproces.

Oost Flevoland Woondiensten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.6 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top